Hummus je studený pokrm z cizrny. Pochází z arabských zemí a v poslední době se těší velké oblibě i u nás. Je na přípravu velmi rychlý, jednoduchý a navíc velice chutný. Má podobu kaše či dipu.
Pokud jste si hummus někdy koupili a vůbec vám nechutnal, dejte mu ještě jednu šanci a pokuste se ho vyrobit sami. Domácí hummus je totiž nesrovnatelně chutnější a navíc vám jeho příprava nezabere příliš mnoho času. Kromě toho ingredience můžete mít vždycky po ruce a připravit si jej tak kdykoliv na něj dostanete chuť.
Recept na hummus
Vytisknout receptIngredience
- 1 konzerva cizrny
- 2 lžíce sezamové pasty tahini
- 3 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 stroužek česneku
- sůl
Postup
Všechny ingredience dáme do mixovací nádoby, přilijeme i část tekutiny z konzervy cizrny. Mixujeme dokud nevznikne hladká hmota. Pokud se nám hummus zdá moc hustý, přidáme ještě trochu tekutiny z konzrevy nebo vodu.
Před podáváním ještě zakápněte olivovým olejem. Na závěr můžete posypat čerstvou petrželkou, koriandrem nebo třeba uzenou paprikou
Poznámka
Hummus konzumujeme s pečivem, se zeleninou, nebo třeba s falafelem.
Žádný komentář