Pokrmy z hub jsou z mých nejoblíbenějších. Ať už to jsou žampiony, hlíva, lišky, bedle nebo praváci, mám je ráda všechny. Recept, který vám přináším, je velmi houbový a velmi chutný.
Inspirovala jsem se receptem z knihy Ducksoup Cookbook: The Wisdom of Simple Cooking. Doufám, že si pochutnáte tak jako já po objevu tohoto receptu už hodněkrát :)
Recept na Houbovou směs s vaječným žloutkem
Vytisknout receptIngredience
- 300 g hub (žampiony, hlíva...)
- 30 g másla
- petržel
- 2 lžičky šťávy z citronu
- parmezán
- 1 - 2 žloutky
- sůl
- pepř
Postup
Připravíme si asi 300 g hub. Já použila žampiony a hlívu, můžete ale použít i lišky nebo jiné lesní houby. Houby očistíme a nahrubo nakrájíme.
V hrnci nebo v hlubší pánvi rozpustíme máslo a vhodíme směs hub. Osmahneme, poté osolíme, můžeme přilít trochu vody a na mírném plameni dusíme aspoň patnáct minut.
Poté už jen přidáme asi dvě lžičky citronu, nasekanou petržel a máslo. Mícháme dokud se nám máslo nerozpustí. Podle chuti opepříme a osolíme.
Před podáváním nastrouháme trochu parmezánu a přidáme vaječný žloutek.
Podáváme nejlépe s pečivem.
Žádný komentář