Recept je pro jednu osobu (cca 9 – 10 taštiček).
Ingredience:
Těsto:
- 100 g bezlepkové směsi (používám směs unimix)
- 1 vejce
- 1 lžíce oleje
- 1 špetka soli
- cca 25 ml vody
Náplň:
- 1 malá cibule
- asi 8 středně velkých žampionů
- 1 lžička drceného kmínu
- sůl
- pepř
- hrst petřželky
- lžíce oleje
K podávání:
- kostička másla
- 2 lžíce zakysané smetany
- petržel
Postup:
- Nasypeme mouku do mísy, smícháme se solí. Vytvoříme důlek, rozklepneme vejce, nalijeme lžíci oleje a asi 25 ml vody. Zpracujeme v těsto, které nebude drobivé ani příliš lepivé. Těsto odložíme do ledničky.
- Nakrájíme cibuli nadrobno, žampiony na tenké plátky. Cibuli osmahneme na oleji, přidám žampiony, osolíme, podusíme a necháme vodu pořádně odpařit. Přidáme lžičku drceného kmínu, pepř podle chuti, hrst petrželky.
- Vyndáme těsto z ledničky, vyválíme, vykrájíme kolečka o průměru 6 cm. Na polovinu z nich položíme žampionovou náplň. Druhou polovinou přiklopíme, připevníme prsty, vidličkou, nebo nožem, aby ravioli pořádně držely a při vaření se neotevřely.
- Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, nasypeme ravioli, vaříme asi 6 minut.
- Před podáváním na ravioly dáme rozpustit kostičku másla, dáme dvě lžíce zakysané smetany a ozdobíme petrželkou.