Bezlepkové houbové ravioli

Recept je pro jednu osobu (cca 9 – 10 taštiček).

Ingredience:

Těsto:

  • 100 g bezlepkové směsi (používám směs unimix)
  • 1 vejce
  • 1 lžíce oleje
  • 1 špetka soli
  • cca 25 ml vody

Náplň:

  • 1 malá cibule
  • asi 8 středně velkých žampionů
  • 1 lžička drceného kmínu
  • sůl
  • pepř
  • hrst petřželky
  • lžíce oleje

K podávání:

  • kostička másla
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • petržel

Postup:

  1. Nasypeme mouku do mísy, smícháme se solí. Vytvoříme důlek, rozklepneme vejce, nalijeme lžíci oleje a asi 25 ml vody. Zpracujeme v těsto, které nebude drobivé ani příliš lepivé. Těsto odložíme do ledničky.
  2. Nakrájíme cibuli nadrobno, žampiony na tenké plátky. Cibuli osmahneme na oleji, přidám žampiony, osolíme, podusíme a necháme vodu pořádně odpařit. Přidáme lžičku drceného kmínu, pepř podle chuti, hrst petrželky.
  3. Vyndáme těsto z ledničky, vyválíme, vykrájíme kolečka o průměru 6 cm. Na polovinu z nich položíme žampionovou náplň. Druhou polovinou přiklopíme, připevníme prsty, vidličkou, nebo nožem, aby ravioli pořádně držely a při vaření se neotevřely.
  4. Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, nasypeme ravioli, vaříme asi 6 minut.
  5. Před podáváním na ravioly dáme rozpustit kostičku másla, dáme dvě lžíce zakysané smetany a ozdobíme petrželkou.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.