bezlepkové/ hlavní jídla/ pro jednoho/ vegetariánské

Houbová směs s vaječným žloutkem

Pokrmy z hub jsou z mých nejoblíbenějších. Ať už to jsou žampiony, hlíva, lišky, bedle nebo praváci, mám je ráda všechny. Recept, který vám přináším, je velmi houbový a velmi chutný.

Inspirovala jsem se receptem z knihy Ducksoup Cookbook: The Wisdom of Simple Cooking. Doufám, že si pochutnáte tak jako já po objevu tohoto receptu už hodněkrát :)

Recept na Houbovou směs s vaječným žloutkem

Vytisknout recept
Množství: pro 1 osobu

Ingredience

  • 300 g hub (žampiony, hlíva...)
  • 30 g másla
  • petržel
  • 2 lžičky šťávy z citronu
  • parmezán
  • 1 - 2 žloutky
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Připravíme si asi 300 g hub. Já použila žampiony a hlívu, můžete ale použít i lišky nebo jiné lesní houby. Houby očistíme a nahrubo nakrájíme.

2

V hrnci nebo v hlubší pánvi rozpustíme máslo a vhodíme směs hub. Osmahneme, poté osolíme, můžeme přilít trochu vody a na mírném plameni dusíme aspoň patnáct minut.

3

Poté už jen přidáme asi dvě lžičky citronu, nasekanou petržel a máslo. Mícháme dokud se nám máslo nerozpustí. Podle chuti opepříme a osolíme.

4

Před podáváním nastrouháme trochu parmezánu a přidáme vaječný žloutek.

5

Podáváme nejlépe s pečivem.

You Might Also Like

Žádný komentář

Zanechat komentář