bezlepkové/ pro jednoho/ super rychlé/ vegetariánské

Houbové risotto

Toto houbové risotto  má blíž spíše k italskému krémovému risottu než ke klasickému českému rizotu. V každém případě představuje velice jednoduchý a rychlý pokrm, jehož příprava vyžaduje minimum ingrediencí.

Pokud stejně jako já máte ve špajzu vždy k dispozici trochu sušených hub a v lednici kousek parmezánu, podaří se vám během chvilky vytvořit lahodné jídlo, třeba v momentě, kdy nebudete mít zrovna náladu nebo čas vařit cokoli složitějšího či náročnějšího.

Recept na houbové risotto

Vytisknout recept
Množství: pro 1 osobu

Ingredience

  • 1 hrst sušených hub (asi 10 g)
  • 2 hrsti rýže arborio (asi 70 g)
  • asi 250 ml zeleninového vývaru (nebo jen vody)
  • 30 g sýra parmezán (gran moravia)
  • 30 g másla
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Hrst sušených hub si aspoň na dvacet minut namočíme do vody.

2

Rýži propláchneme a vložíme do hrnce. Nalijeme vývar či vodu. Tekutiny u rýže arborio používáme více než když vaříme klasickou rýži, arborio více absorbuje a vytvoří se tak požadovaná krémová konzistence. Přidáme houby a mírně osolíme,

3

Vaříme přikryté pokličkou, dokud se voda nevyvaří. Poté odstavíme, vmícháme máslo a nastrouhaný parmezán. Můžeme dosolit a opepřit.

You Might Also Like

Žádný komentář

Zanechat komentář