Toto houbové risotto má blíž spíše k italskému krémovému risottu než ke klasickému českému rizotu. V každém případě představuje velice jednoduchý a rychlý pokrm, jehož příprava vyžaduje minimum ingrediencí.
Pokud stejně jako já máte ve špajzu vždy k dispozici trochu sušených hub a v lednici kousek parmezánu, podaří se vám během chvilky vytvořit lahodné jídlo, třeba v momentě, kdy nebudete mít zrovna náladu nebo čas vařit cokoli složitějšího či náročnějšího.
Recept na houbové risotto
Vytisknout receptIngredience
- 1 hrst sušených hub (asi 10 g)
- 2 hrsti rýže arborio (asi 70 g)
- asi 250 ml zeleninového vývaru (nebo jen vody)
- 30 g sýra parmezán (gran moravia)
- 30 g másla
- sůl
- pepř
Postup
Hrst sušených hub si aspoň na dvacet minut namočíme do vody.
Rýži propláchneme a vložíme do hrnce. Nalijeme vývar či vodu. Tekutiny u rýže arborio používáme více než když vaříme klasickou rýži, arborio více absorbuje a vytvoří se tak požadovaná krémová konzistence. Přidáme houby a mírně osolíme,
Vaříme přikryté pokličkou, dokud se voda nevyvaří. Poté odstavíme, vmícháme máslo a nastrouhaný parmezán. Můžeme dosolit a opepřit.
Žádný komentář