bez laktózy/ bezlepkové/ pomazánky/ super rychlé/ veganské/ vegetariánské

Hummus

Hummus je studený pokrm z cizrny. Pochází z arabských zemí a v poslední době se těší velké oblibě i u nás. Je na přípravu velmi rychlý, jednoduchý a navíc velice chutný. Má podobu kaše či dipu.

Pokud jste si hummus někdy koupili a vůbec vám nechutnal, dejte mu ještě jednu šanci a pokuste se ho vyrobit sami. Domácí hummus je totiž nesrovnatelně chutnější a navíc vám jeho příprava nezabere příliš mnoho času. Kromě toho ingredience můžete mít vždycky po ruce a připravit si jej tak kdykoliv na něj dostanete chuť.

Recept na hummus

Vytisknout recept
Množství: pro 2 osoby Doba přípravy: 5 min

Ingredience

  • 1 konzerva cizrny
  • 2 lžíce sezamové pasty tahini
  • 3 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl

Postup

1

Všechny ingredience dáme do mixovací nádoby, přilijeme i část tekutiny z konzervy cizrny. Mixujeme dokud nevznikne hladká hmota. Pokud se nám hummus zdá moc hustý, přidáme ještě trochu tekutiny z konzrevy nebo vodu.

2

Před podáváním ještě zakápněte olivovým olejem. Na závěr můžete posypat čerstvou petrželkou, koriandrem nebo třeba uzenou paprikou

Poznámka

Hummus konzumujeme s pečivem, se zeleninou, nebo třeba s falafelem.

You Might Also Like

Žádný komentář

Zanechat komentář