bezlepkové/ s masem

Nejlepší karbanátky

Karbanátky uděláte prakticky z čehokoli. Ty moje jsou masové, hezky barevné, lahodné nejen chuťově, ale i pro oči. Jsou zajímavé tím, že do nich přidávám skořici, což se vám může zdát trochu neobvyklé, nicméně jsou naprosto vynikající!

Tyto karbanátky dělám obalované, ale jestliže se touto fází přípravy nechcete zdržovat, můžete obalování klidně vynechat. K obalení doporučuji kukuřičnou strouhanku, protože se během smažení nepřipaluje. Milovníky pikantních jídel určitě potěší trocha pepře v obalovací směsi.

Recept na nejlepší karbanátky

Vytisknout recept
Množství: asi 35 malých karbanátků

Ingredience

  • ● Karbanátky:
  • 500 g mletého masa
  • 1 vejce
  • 1 středně velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce mouky
  • 2 hrsti petrželky
  • 1 hrst sterilované papriky (řezané)
  • 3 lžíce majoránky
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce skořice
  • sůl
  • pepř
  • ● Na obalování:
  • asi 50 g rýžové mouky
  • 2 vejce
  • 50 g kukuřičné strouhanky
  • 50 g sýru gran moravia
  • asi 2 lžíce koření Steak 7 pepřů
  • trocha petržele
  • ● Olej na smažení

Postup

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozmačkáme, petržel nasekáme, sterilovanou papriku nakrájíme nadrobno. Všechny ingredience pro přípravu karbanátků vložíme do velké mísy.

2

Důkladně promícháme a poté vytvarujeme placičky.

3

Připravíme si směs na obalování: kukuřičnou strouhanku smícháme se sýrem gran moravia, kořením Steak 7 pepřů, můžeme přidat trochu petržele. Vejce prošleháme. Mouku nasypeme do mísy. Placičky obalujeme klasicky - nejdříve v mouce, poté ve vajíčku, nakonec ve směsi s kukuřičnou strouhankou.

4

Obalené karbanátky smažíme na větší vrstvě oleje v silnostěnné pánvi. Po usmažení pokládáme na papírovou utěrku abychom se zbavili přebytečného oleje.

You Might Also Like

Žádný komentář

Zanechat komentář