Polévku z červené řepy jsem zkoušela na více způsobů a každá byla sice dobrá, ale neuchvátila mě. To až tahle verze, proto vám přináším její recept. Díky hrušce bude polévka příjemně nasládlá, a když na talíř přidáte křupavé ořechy a slaný balkán, tak poznáte harmonii chutí.
Recept na polévku z červené řepy s hruškou
Vytisknout receptIngredience
- 1 řepa
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 malá petržel
- 1 zelená hruška
- 1 lžíce tymiánu
- sůl, pepř
- vlašské ořechy
- balkánský sýr
- olivový olej
Postup
Řepu dáme vařit do vody, asi na hodinu. Poté ji přendáme do mísy se studenou vodou, kde ji necháme pořádně vychladit. Když je vychlazená tak ji oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Cibuli, česnek i petržel nakrájíme na drobno. Na lžíci oleje osmahneme nejdříve cibuli, poté přihodíme i česnek a petržel. Nasypeme lžíci tymiánu. Poté přidáme i řepu a chvíli restujeme.
Hrušku si oloupeme a nakrájíme na kostičky, přihodíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly všechny ingredience akorát ponořené. Můžeme osolit a opepřit.
Vaříme asi 15 minut, potom odstavíme z plotny a rozmixujeme tyčovým mixérem. Ještě chvilku povaříme, můžeme dosolit.
Polévku servírujeme s ořechy na sucho osmahnutými na pánvi a s balkánským sýrem nakrájeným na kostičky. Můžeme taky zakápnout lžící olivového nebo třeba ořechového oleje.
Žádný komentář