bezlepkové/ polévky/ vegetariánské

Polévka z červené řepy s hruškou

Polévku z červené řepy jsem zkoušela na více způsobů a každá byla sice dobrá, ale neuchvátila mě. To až tahle verze, proto vám přináším její recept. Díky hrušce bude polévka příjemně nasládlá, a když na talíř přidáte křupavé ořechy a slaný balkán, tak poznáte harmonii chutí.

Recept na polévku z červené řepy s hruškou

Vytisknout recept
Množství: pro 2 osoby

Ingredience

  • 1 řepa
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 malá petržel
  • 1 zelená hruška
  • 1 lžíce tymiánu
  • sůl, pepř
  • vlašské ořechy
  • balkánský sýr
  • olivový olej

Postup

1

Řepu dáme vařit do vody, asi na hodinu. Poté ji přendáme do mísy se studenou vodou, kde ji necháme pořádně vychladit. Když je vychlazená tak ji oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Cibuli, česnek i petržel nakrájíme na drobno. Na lžíci oleje osmahneme nejdříve cibuli, poté přihodíme i česnek a petržel. Nasypeme lžíci tymiánu. Poté přidáme i řepu a chvíli restujeme.

3

Hrušku si oloupeme a nakrájíme na kostičky, přihodíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly všechny ingredience akorát ponořené. Můžeme osolit a opepřit.

4

Vaříme asi 15 minut, potom odstavíme z plotny a rozmixujeme tyčovým mixérem. Ještě chvilku povaříme, můžeme dosolit.

5

Polévku servírujeme s ořechy na sucho osmahnutými na pánvi a s balkánským sýrem nakrájeným na kostičky. Můžeme taky zakápnout lžící olivového nebo třeba ořechového oleje.

You Might Also Like

Žádný komentář

Zanechat komentář