Pomazánka z červené řepy je ideální jako rychlá večeře nebo efektní občerstvení pro návštěvu či na večírek. Podávat ji můžete jako chlebíčky na vece nebo jako jednohubky na plátcích rohlíků či bagety.
Jsem si jistá, že tahle pomazánka nadchne i odpůrce zdravé stravy a ty, kteří červenou řepu do svého jídelníčku nezařazují tak často.
Recept na pomazánku z řepy
Vytisknout receptIngredience
- 1 středně velká řepa
- 1 bílý jogurt (asi 150 g)
- 1 stroužek česneku
- hrst vlašských oříšků
- 1 lžička tymiánu
- sůl
- pepř
Postup
Řepu omyjeme a dáme vařit do vody asi na 1 hodinu.
Mezitím si bílý jogurt smícháme s rozdrceným česnekem, osolíme, opepříme, přidáme lžičku tymiánu a na malé kousky nalámanou hrst vlašských oříšků. Necháme odležet.
Když je řepa uvařená, přendáme ji na chvíli do studené vody. Asi po 10ti minutách ji vyndáme a svlékneme její slupku (mělo by to jít snadno).
Řepu nastrouháme nahrubo a smícháme s připravenou jogurtovou směsí.
Žádný komentář