bezlepkové/ polévky/ s masem/ super rychlé

Rajčatová polévka s mexickým nádechem

O recept na tuto polívku se s vámi musím podělit, protože já si ji opravdu zamilovala. V zimě vás hezky zahřeje a myslím, že je chuťově dokonale vyvážená. Pikantnost rajčatového základu doplňuje sladkost kukuřice a kyselost oliv. Avokádo dodává svěžest a balkánský sýr, ačkoliv se může zdát v tomto pokrmu neobvyklý, polévku hezky zjemní. Tak doufám, že vám bude chutnat stejně jako mně.

Recept na rajčatovou polévku s mexickým nádecham

Vytisknout recept
Množství: pro 2 osoby

Ingredience

  • 1 malé kuřecí prsíčko (stačí i 1/2)
  • lžíce oleje
  • 1 konzerva rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička koriandru
  • 1 špetka drcených papriček habanero
  • sůl
  • 50 g sterilované kukuřice
  • 1 hrst zelených oliv
  • 1 avokádo
  • 50 g balkánského sýra
  • (feferonka)

Postup

1

Kuřecí prsíčko nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na oleji. Mezi tím konzervovaná rajčata rozmixujeme a poté nalijeme do hrnce k osmahnutým prsíčkům. Můžeme zředit trochou vody.

2

Pokud jsou rajčata příliš kyselá, můžeme přidat asi dvě lžíce cukru. Osolíme, přidáme stroužek rozdrceného česneku, lžičku koriandru a špetku mletých papriček habanero. Chvíli povaříme.

3

Do polévky přidáme asi 50 g sterilované kukuřice, hrst zelených oliv a nakrájené avokádo. Na závěr i balkánský sýr nakrájený na kostičky.

4

Před podáváním můžeme ještě přidat nakrájenou feferonku.

Poznámka

Pokud nejíte maso, klidně můžete kuřecí prsíčko vynechat, na výslednou chuť to nebude mít velký vliv.

You Might Also Like

Žádný komentář

Zanechat komentář