bezlepkové/ hlavní jídla/ vegetariánské

Slané bezlepkové palačinky

Po nedávném receptu na sladké bezlepkové palačinky přidávám i recept na ty slané. Recepty se moc neliší, samozřejmě kromě náplně.

Recept na slané bezlepkové palačinky

Vytisknout recept
Množství: 4 palačinky

Ingredience

  • ● Palačinky:
  • 1 vejce
  • 300 ml mléka
  • 1 lžička xantanové gumy
  • 40 g rýžové mouky
  • 40 g pohankové mouky
  • špetka soli
  • ● Náplň:
  • 6 žampionů
  • 6 cherry rajčátek
  • 1 hrst černých oliv
  • 1 jarní cibulka
  • 100 g sterilované kukučice
  • 30 g sýra gouda
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Sypké ingredience na palačinky smícháme spolu, vejce mírně prošleháme s mlékem a smícháme dohromady se sypkými ingrediencemi tak, aby nevznikly hrudky.

2

Velkou naběračkou postupně lijeme na rozpálenou pánev jemně potřenou olejem. Palačinky budou hotové za chvilku, měly by se vám dobře obracet a neměly by se vůbec trhat.

3

Připravíme si náplň: žampiony nakrájíme na čtvrtky a na pánvi osmahneme. Rajčáka nakrájíme rovněž na čtvrtky, olivy na poloviny, jarní cibulku na kolečka. Smícháme dohromady, přidáme kukuřici, osolíme, opepříme.

4

Goudu nastrouháme.

5

Zeleninovou směs přendáme na palačinky, nejlépe vždy na jednu čtvrtinu, posypeme goudou a dvakrát přeložíme. Může ještě dát na chvíli do mikrovlnky, aby se nám sýr rozpustil.

You Might Also Like

Žádný komentář

Zanechat komentář