bez laktózy/ bezlepkové/ hlavní jídla/ pro jednoho/ super rychlé/ vegetariánské

Těstoviny s hráškovo-mátovým pestem

Těstoviny s pestem jsou ideálním letním jídlem – lehkým a rychlým. Po petrželkovém pestu přináším recept na pesto hráškovo-mátové.

Sladkost hrášku skvěle doplňuje svěžest máty a pár kapek citronu to ještě vylepší.

Recept na těstoviny s hráškovo-mátovým pestem

Vytisknout recept
Množství: pro 1 osobu

Ingredience

  • 180 g hrášku
  • 1 hrst máty
  • 1 lžička citronové šťávy
  • špetka soli
  • 20 ml olivového oleje
  • těstoviny pro jednu osobu

Postup

1

Nejdřív si dáme vařit těstoviny (použila jsem kukuřičné).

2

Mezi tím si připravíme pesto. Hrášek i mátu spaříme vroucí vodou. Vhodíme do mixovací nádoby, přilejeme olivový olej, citronovou šťávu a podle potřeby osolíme.

3

Chvíli mixujeme, směs nemusí být úplně hladká. Pokud se nám blbě mixuje, může přidat trochu vody.

4

Potom už jen uvařené těstoviny smícháme s pestem a můžeme podávat.

You Might Also Like

Žádný komentář

Zanechat komentář