Hnědá a šťavnatá žebra: jak připravit chutný pokrm v troubě

Masné výrobky pečené v troubě vypadají na talíři velmi efektně.

Šťavnatá žebra v troubě – recept / foto depositphotos.com

Žebra pečená v troubě – je to neuvěřitelně chutné!

Žebra lze připravit z mnoha různých ingrediencí: čerstvé zeleniny, brambor, medu, hořčice, česneku, pálivé papriky nebo speciálního koření, které pokrm okoření. Často se žebra také polévají omáčkami a pastami, nebo dokonce brandy.

Hotové pečené masné výrobky vypadají na talíři velkolepě a domácí nebo hosté u slavnostního stolu budou netrpělivě čekat na příležitost pokrm ochutnat.

Vepřová žebra v troubě s medem

  • Vepřové maso (žebra) – 1kg
  • Kečup – 4 polévkové lžíce.
  • Rostlinný olej – 2 polévkové lžíce.
  • Sójová omáčka – 4 polévkové lžíce.
  • Hořčice – 1 polévková lžíce.
  • Med – 2 polévkové lžíce.
  • Mletá červená paprika – podle chuti
  • Mletý černý pepř – podle chuti

Do misky dejte med, hořčici, kečup, sójovou omáčku, rostlinný olej a mletý černý a červený pepř. Vmíchejte marinádu.

Žebra marinujte a dejte na 3-4 hodiny do lednice.

Žebra položte na plech a pokapejte je zbylou marinádou. Plech vložte na 30 minut do trouby předehřáté na 170 °C.

Pečená žebra na červeném víně

  • Vepřová žebra – 700 g
  • Cukr – 100 g
  • Červené víno – 200 ml
  • Jablečný ocet – 50 ml
  • Rajčatová omáčka – 2 polévkové lžíce.
  • Rajčatový protlak – 2 polévkové lžíce.
  • Sůl, pepř – podle chuti

Předehřejte troubu na 180 °C. Žebra opláchněte a osušte papírovými utěrkami.

Žebra vložte do pekáče a každou stranu potřete solí a mletým pepřem. Do formy přidejte 150 ml vody, zakryjte ji fólií a vložte na 1 hodinu do trouby při 150 °C.

Jak připravit žebra v troubě / foto depositphotos.comJak uvařit žebra v troubě / foto depositphotos.com

Příprava vinné omáčky. Do misky se silným dnem nalijeme víno, ocet, přisypeme cukr a trochu pepře. Přidáme také rajčatový protlak a rajčatový protlak, dobře promícháme a na mírném ohni vaříme 15 minut. Omáčka by měla být zcela homogenní, s příjemnou vínovou barvou.

Vyjměte formu na žebra z trouby, odstraňte fólii. Potřete žebra nahoře a po stranách připravenou omáčkou a pošlete je do trouby na dalších 30 minut při 180 °C.

Jehněčí žebra pečená s citronem

  • Jehněčí žebra – 1kg
  • Citrony – 3 ks.
  • Sůl – podle chuti
  • Mletý černý pepř – podle chuti

Žebra omyjte a nařízněte, ale ne celá. Citrony nakrájejte na plátky. Žebra potřete plátky citronu. Osolte a opepřete.

Recepty na přípravu chutných žebírek v troubě / foto depositphotos.comRecepty na přípravu chutných žebírek v troubě / foto depositphotos.com

Žebra vložte do rukávu na pečení. Stejným způsobem do rukávu vložte i zbylé plátky citronu. Rukáv na několika místech propíchněte, dobře zavažte a pečte hodinu v troubě při 200 °C.

Vepřová žebra pečená v jablkách

  • Rostlinný olej – 50 ml
  • Med – 50 ml
  • Jablka – 4 ks.
  • Vepřová žebra – 1,5 kg
  • Citron – 1 ks.
  • Koření – podle chuti

Jablka zbavte jádřince, nakrájejte na kousky a položte na dno formy.

Přečtěte si takéChutné a šťavnaté plněné papriky: jak připravit lahodný pokrm

Med zahřejte až k varu s rostlinným olejem a šťávou z jednoho citronu.

Oddělte žebra od sebe, opláchněte je. Osolíme a opepříme. Zalijeme medovým nálevem. Žebra v něm dobře promíchejte.

Žebra položte na jablka, zalijte medovým zálivem. Vložte na 40 minut do trouby, pečte při 200 °C. Během pečení troubu dvakrát otevřete a žebírka přelijte medem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lenochod v kuchyni

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: