Recept na ideální těsto na knedlíky a pelmeně pojmenovala agentura .
Těsto na knedlíky / foto depositphotos.com
připravil recept na těsto na knedlíky a knedlíčky, které se dokonale rozválí, nikdy se netrhá a nelepí se na ruce. S takovým těstem je radost pracovat. Těsto lze zmrazit v mrazáku a rozmrazit podle potřeby. Je vhodné na všechny knedlíky a jednohubky, a pokud připravujete sladký pokrm, můžete do těsta přidat trochu cukru.
Dokonalé těsto na knedlíky a knedlíky na vaření vody
- Mouka – 3 šálky.
- Vroucí voda – 1 šálek.
- Vejce – 1 ks.
- Rostlinný olej – 3 polévkové lžíce.
- Sůl – 0,5 čajové lžičky.
Na těsto je lepší použít balenou vodu a mouku nejvyšší kvality. Vejce vyndejte z lednice předem, aby mělo pokojovou teplotu.
Mouku prosejeme do mísy, vmícháme do ní vejce a promícháme. Přilijte rostlinný olej a promíchejte vidličkou. Do mouky opatrně přilévejte vroucí vodu a těsto neustále míchejte. Těsto nejprve promíchejte vidličkou, a když trochu vychladne, prohněťte ho rukama. Zpočátku se vám těsto může zdát příliš tekuté nebo příliš husté, ale nemusíte přidávat více mouky nebo vody.
Těsto hněťte rukama, dokud nebude hladké. Těsto by se mělo přestat lepit na ruce a pak je hotové. Těsto přikryjte utěrkou a nechte 20 minut kynout. Po této době můžete s těstem pracovat. Lze ho vyválet velmi tence a nebude se trhat.