Jak udělat polévku s masovými kuličkami chutnější: tento trik zná málokdo

Polévka s masovými kuličkami bude chutnat i dětem – není možné, aby jim tento pokrm nechutnal.

Jak uvařit polévku s masovými kuličkami / foto depositphotos.com

Polévka s masovými kuličkami bude chutnat dospělým i dětem. Tato polévka se připravuje velmi rychle, protože není třeba předem vařit vývar. Na přání můžete do této polévky přidat libovolné obiloviny nebo směs mražené zeleniny. Se samotnými masovými kuličkami můžete experimentovat. Zkuste použít různé druhy masa, rybí mleté maso nebo dokonce strouhaný sýr na sýrové karbanátky.

Již dříve jsme si řekli, proč se některým kuchařům nedaří vývar a jaké chyby se často dělají při vaření polévky.

Lahodná polévka s masovými kuličkami a vermicelli

Maso na karbanátky můžete vzít jakékoliv, ale je žádoucí, aby bylo bez tuku a žil. S kuřecím masem bude polévka dietnější. Je lepší vzít si raději balenou vodu než vodu z kohoutku. Pokud připravujete polévku pro dítě, je lepší zeleninu vařit místo vaření smažit.

Složení:

  • Maso nebo mleté maso – 400 g.
  • Brambory – 2 ks.
  • Mrkev – 1 ks
  • Velká cibule – 1 ks.
  • Vejce – 1 ks.
  • Vermicelli – 50 g.
  • Voda – 2 litry.
  • Slunečnicový olej – 20 g.
  • Sůl, koření podle chuti.
  • Čerstvé bylinky – malý svazek.

Maso umeleme na mlýnku na maso s jemnými oky. Pokud jste si vzali hotové mleté maso, můžete tento krok vynechat. Polovinu cibule nakrájejte nadrobno nebo ji protáhněte mlýnkem na maso a přidejte ji k mletému masu. Do mletého masa zašlehejte vejce, koření na maso a promíchejte do homogenní hmoty. Z mletého masa vytvarujte mokrýma rukama karbanátky velikosti vlašského ořechu. Pokud se kuličky rozpadají, můžete přidat trochu krupice.

Aby se masové kuličky v polévce nerozvařily a nerozpadly a také aby nebyly tvrdé, použijte jeden trik. Postavte hrnec na plotnu a přiveďte ho k varu. Do vroucí vody ponořte masové kuličky a vařte je 10 minut. V průběhu vaření sbírejte pěnu. Poté karbanátky vytáhněte a dejte je stranou – budete je potřebovat později.

Brambory oloupejte a nakrájejte nadrobno. Nakrájené brambory vhoďte do vroucí vody, ve které se vařily masové kuličky. Vařte 10 minut. Druhou polovinu cibule nakrájejte najemno a mrkev nastrouhejte. Na pánvi rozehřejte slunečnicový olej a 5-7 minut na něm smažte cibuli a mrkev.

Do polévky přidejte smaženici a vermikel a vařte dalších 5 minut. Poté do polévky vložte masové kuličky a vařte dalších 5 (u kuřecího masa) nebo 10 (u ostatních mas) minut. Bylinky nasekejte najemno, přidejte do polévky a ihned vypněte oheň. Pokrm podle chuti osolte a okořeňte a nalijte do talířů.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog - Lenochod v kuchyni

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: