Recept na dokonalé palačinky na mléce, které zvládne každý

Palačinky jsou oblíbenou pochoutkou nejen pro děti, ale i pro dospělé. Nabízíme vám osvědčený recept na palačinky na mléce, který zvládne i začínající hospodyňka.

Palačinky na mléce – časem prověřený recept / depositphotos.com

Mnoho hospodyněk připravuje palačinky na vodě nebo palačinky na kefíru. Nejchutnější jsou však palačinky na mléce. Tuto pochoutku si doma připravíte velmi snadno. Palačinky podle tohoto receptu se vždy povedou, netrhají se a nevyžadují zvláštní dovednosti.

Tenké palačinky s mlékem

Tyto palačinky jsou vhodné jak pro masovou, tak pro sladkou nádivku. Můžete je jíst i jen tak. K přípravě palačinek na mléce budete potřebovat:

  • vejce – 3 kusy;
  • mléko – 0,5 litru;
  • cukr – 2 polévkové lžíce;
  • sůl – 0,3 lžičky;
  • mouka – 1,5 šálku;
  • rostlinný olej – 3 polévkové lžíce.

V míse rozšlehejte tři velká vejce, přidejte cukr, sůl a promíchejte. K vejcím přidáme 100 ml teplého mléka. Do směsi vajec a mléka přidáme jeden a půl hrnku prosáté mouky a metličkou vymícháme dohladka. Přidejte zbývající teplé mléko a znovu promíchejte. Nakonec do těsta vlijte rostlinný olej a znovu promíchejte. Palačinkové těsto nechte 15-20 minut kynout při pokojové teplotě.

Před vařením těsto znovu promíchejte. Dobře rozehřejte pánvičku a vymažte ji kapkou rostlinného oleje. První palačinku upečte na oleji a další na suché pánvi. Během pečení palačinek těsto pravidelně míchejte.

Lívance na palačinky:

Podle tohoto receptu připravíte dokonalé palačinky na mléce – měkké, tenké pružné a lahodné. Důležité je jen zvolit správnou teplotu, aby se palačinky nepřipálily, ale propekly.

Proč palačinkové těsto slzí

Pokud se vám palačinky při obracení trhají, znamená to, že byly porušeny poměry v receptu. Například vejce nejsou dostatečně velká. To můžete napravit tak, že do těsta přidáte další vejce.

Jak připravit palačinky bez trhání

Někdy se i přesně podle receptů připravené palačinky trhají. S největší pravděpodobností za to může mouka. Pokud jsou všechny poměry přesně v pořádku, zkuste nechat těsto odstát. Lepek v mouce nabobtná, těsto bude homogennější. To pomůže siti napravit.

Jak počet vajec ovlivňuje palačinky

Čím více vajec je v těstě, tím jsou palačinky pružnější. Ve snaze udělat palačinky dokonalé byste však neměli v těstě přidávat příliš mnoho vajec. Riskujete, že místo chutných palačinek získáte míchaná vejce. Palačinky vždy připravujte podle receptu s ohledem na sadu produktů, které máte k dispozici. Pokud je v receptu uvedeno, že potřebujete velká vejce, a vy máte malá, přidejte další vejce, ale ne více.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lenochod v kuchyni

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: