Jak vařit korejskou mrkev: 3 osvědčené recepty

Co dělat, když nemáte struhadlo na korejskou mrkev, a jak si svačinu připravit sami – dozvíte se v materiálu .

Jak uvařit korejskou mrkev s kořením / depositphotos.com

Korejská mrkev byla a zůstává jednou z nejoblíbenějších studených svačinek Ukrajinců. Nejčastěji se kupuje v obchodě, i když takový pokrm může snadno připravit i začínající hostitelka – stačí dodržet technologii a najít správné koření. vám prozradí, z čeho se připravuje nejchutnější korejská mrkev.

Dříve jsme mluvili o tom, co zavřít na zimu už teď.

Užitečný lifehack: Pokud nemáte speciální struhadlo na korejskou mrkev, použijte škrabku na zeleninu. Zeleninu nakrájejte na tenké plátky a poté ji nakrájejte ostrým nožem.

Korejská mrkev s kořením a cibulí

  • mrkev – 7-8 ks střední velikosti;
  • cukr – 2 lžičky;
  • sůl – 1 lžička;
  • cibule – 1 ks;
  • rostlinný olej – 100 g;
  • stolní ocet – 3 polévkové lžíce;
  • koření na korejskou mrkev.

Mrkev oloupejte, omyjte a nastrouhejte. Přidejte sůl a cukr, pokud mrkev dává hodně šťávy – vymačkejte ji. Přisypeme koření, promícháme. Cibuli oloupeme, nakrájíme a 2-3 minuty smažíme na pánvi. Olej spolu s cibulí nalijeme do nádoby s mrkví, přidáme ocet a promícháme. Vložíme na 1-2 hodiny do lednice, aby se pokrm nechal rozležet.

Korejská mrkev s česnekem

Předkrm bude pikantnější, pokud přidáte mletý koriandr a kari.

  • mrkev – 1 kg;
  • rostlinný olej – 0,5 šálku;
  • česnek – 1 hlava;
  • sůl – 1 polévková lžíce;
  • cukr – 2 polévkové lžíce;
  • octová esence – 1 lžička;
  • mletá červená paprika – 1 lžička;
  • mletý černý pepř – 1 lžička.

Mrkev oloupeme, nastrouháme na speciálním struhadle na korejskou mrkev, vložíme do mísy a posypeme solí, pepřem. Případně můžete použít korejské mrkvové koření, ale pokud ho nemáte, postačí výše uvedená směs. Nakonec přidejte octovou esenci, rukama mrkev promíchejte a nechte 10-15 minut odležet.

Česnek prolisujte přes lis, posypte jím mrkev, ale nemíchejte. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, nalijte ho na mrkev a teprve po uplynutí stanovené doby promíchejte dřevěnou špachtlí. Poté vložíme do nádob a necháme 5-6 hodin v chladničce.

Pikantní korejská mrkev s chilli papričkami

  • mrkev – 500 gr;
  • česnek – 3 stroužky;
  • cukr – 1 polévková lžíce;
  • sůl – 0,5 lžičky;
  • chilli paprička – 0,5 lžičky;
  • mletý koriandr – na špičku nože;
  • mletý černý pepř – na špičku nože;
  • ocet – 2-3 polévkové lžíce;
  • rostlinný olej – 5 polévkových lžic;
  • sójová omáčka – 1 lžička

Mrkev oloupejte, omyjte a nastrouhejte. Přidejte všechno výše uvedené koření a sójovou omáčku a také česnek prolisovaný přes lis. Rostlinný olej zahřejte k varu a nalijte do nádoby s mrkví. Promíchejte a nechte marinovat 2-3 hodiny nebo přes noc.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lenochod v kuchyni

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: