Křupavé okurky s kečupem: recept na chutnou zimní přípravu

Takové okurky jsou vždy velmi chutné a pikantní.

Lahodné okurky s kečupem – recept / foto depositphotos.com

Okurky s kečupem jsou neobvyklou variantou přípravy zeleniny na zimu. Zelenina v tomto receptu může být podle chuti pikantní nebo jemná. Takové okurky se ukáží jako křupavé a velmi chutné a jejich přípravu zvládnou i začátečníci v konzervování.

Křupavé okurky s kečupem „Chilli“

  • Okurka – 2kg
  • Voda – 6 polévkových lžic.
  • Cukr – 1 polévková lžíce.
  • Ocet (9 %) – 1 polévková lžíce.
  • Sůl – 2 polévkové lžíce.
  • Chilli kečup – 1 balení (300 g)
  • Kopr – 1 svazek
  • Křen (listy) – 1 svazek
  • Zelená paprika – podle chuti
  • Česnek (na litrovou sklenici) – 2 stroužky
  • Bobkový list (na litrovou sklenici) – 2 ks.
  • Hrášek s černým pepřem (na litrovou sklenici) – 5 ks.

Okurky omyjte a zalijte studenou vodou na 4 hodiny, pravidelně ji vyměňujte.

Sklenice a víčka omyjte a vhodným způsobem sterilujte.

Na dno připravených litrových sklenic vložte nasekaný kopr, křenové listy, pálivou papriku podle chuti, 2-3 bobkové listy, 5-6 hrášků černého pepře, 2 stroužky česneku.

Jak zavařit okurky s kečupem / foto kulinarenok.ru

Jak uchovat okurky s kečupem / foto kulinarenok.ru

Uspořádejte okurky v těsných řadách ve sklenicích. Zalijeme je vroucí vodou, uzavřeme víčky a necháme 20 minut stát na stole. Po uplynutí uvedené doby vychladlou vodu slijte.

Připravte si slaný nálev. Do malého hrnce nalijte 6 šálků vroucí vody, přidejte 1 šálek cukru, 2 lžíce soli, balíček rajčatového kečupu „Chilli“ a 1 šálek octa. Vše promíchejte, postavte na oheň a přiveďte nálev k varu.

Vzniklým nálevem zalijte okurky a zašroubujte (nebo zavřete) víčka. Poté sklenice s okurkami přikryjte dekou, dokud nevychladnou.

Okurky s kečupem „Chilli“ bez sterilace

  • Okurky – 2kg
  • Kečup – 6 polévkových lžic.
  • Sůl – 3 polévkové lžíce.
  • Cukr – 2 polévkové lžíce.
  • Ocet – 75 ml
  • Kuličky pepře – 9 ks
  • Česnek – 3 stroužky
  • Kopr – 3 g

Recept je určen pro třílitrové sklenice. Na dno sklenice dejte 1 koprovou okurku, 1 stroužek česneku a 3 zrnka pepře.

Přečtěte si takéJahody – výhody letních plodů a nejlepší recepty

Okurky předem omyjeme a namočíme na 4 hodiny do vody, vyjmeme, vložíme do sklenic. Převařte vodu, zalijte okurky, nechte je 3-5 minut stát a slijte.

Opět převařte novou, čistou vodu a zalijte jí okurky, nechte 15 minut stát. Poté vodu scedíme do hrnce, přidáme sůl, cukr, chilli kečup a povaříme. Marináda by se měla dobře povařit, načež ji zalijeme octem. Marinádou přelijte okurky.

Přikryjte čistými sterilovanými víčky. Skladujte na chladném místě.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lenochod v kuchyni

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: