Lahodný játrový koláč: oblíbené recepty na domácí svačinu: oblíbený recept na domácí svačinu

Tento předkrm je častým hostem na každé oslavě.

Játrový dort je chutný a vydatný pokrm, který se dobře vyjímá na slavnostní tabuli. Takový „dort“ je placka z játrového mletého masa, potřená omáčkou. Mezi kůrčičky můžete podle chuti rozložit oblíbenou zeleninu, bylinky nebo houby. Tento pokrm vypadá pěkně a jeho příprava je velmi snadná.

Dříve připravil chutný recept na palačinky na každý den.

Játrový dort

  • Hovězí játra – 0,5 kg
  • Cibule – 3 ks
  • Mléko – 300 ml
  • Pšeničná mouka – 200 g
  • Slepičí vejce – 4 kusy (3 kusy na těsto, 1 kus na ozdobu).
  • Majonéza – 300 g
  • Česnek – 6-8 ks
  • Sůl, mletý černý pepř – podle chuti
  • Olej – do těsta 1 polévková lžíce.

Játra a cibuli protáhneme mlýnkem na maso. Přidáme sůl, pepř, mléko, vejce, mouku a olej. Vše smíchejte dohromady.

Palačinky usmažte z obou stran a položte je na sebe.

Česnek prolisujte přes lis a spojte s majonézou.

Palačinky potřete majonézou a česnekem. Ozdobte nastrouhaným vejcem a bylinkami.

Játrový koláč s mrkví a cibulí

  • Kuřecí játra 500 g
  • Zakysaná smetana – 2 polévkové lžíce.
  • Vejce – 2 ks.
  • Mouka – 80 g mouky
  • Rostlinný olej – 2 polévkové lžíce.
  • Mrkev – 450 g
  • Cibule – 200 g
  • Sůl – podle chuti
  • Majonéza – 100 g
  • Česnek – 2 stroužky

Oloupejte mrkev a nastrouhejte ji. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Zeleninu vložíme do hrnce, osolíme a dusíme do měkka. Zároveň můžete přidat pár lžic rostlinného oleje nebo malý kousek másla.

Jak uvařit játrový koláč/ foto depositphotos.com

Kuřecí játra opláchněte pod studenou tekoucí vodou. Necháme je chvíli v cedníku, aby odtekla přebytečná voda. Játra rozmělněte v míse mixéru. Poté přidejte dvě vejce a dvě lžíce zakysané smetany. Osolíme a rozmixujeme mixérem.

Vzniklou směs nalijte do hluboké mísy. Přisypeme půl hrnku mouky a promícháme. Těsto by mělo být husté jako na palačinky.

Na rozehřátou pánev nalijte trochu oleje. Nalijte na ni naběračky piškotového těsta. Smažte placky z obou stran. Uložíme je na hromádku a necháme je trochu vychladnout.

Oloupeme dva stroužky česneku, prolisujeme je lisem a smícháme s majonézou. Touto směsí potřete kůrku. Navrch rozetřete asi několik lžic dušené zeleniny. Rovnoměrně je rozprostřete po celé ploše kůrky.

Položte další kůrku. Také potřete majonézou a česnekem. Poté opět vrstvu zeleniny. A tak – se všemi kůrkami.

Vršek dortu ozdobte nasekanými bylinkami. Zdobit můžete také strouhaným sýrem nebo nastrouhaným vejcem uvařeným natvrdo.

Játrový koláč s houbami s játry

  • Játra – 1kg
  • Vejce – 4 ks.
  • Žampiony – 400 g
  • Cibule – 2 ks
  • Majonéza – podle chuti
  • Olej – 1 polévková lžíce.
  • Mléko – 100 ml
  • Mouka – 60 g mouky
  • Sůl, pepř – podle chuti

Játra a cibuli umeleme na masovém strojku nebo v mixéru. Přidejte 2 vejce, mouku a sůl. Promíchejte.

Přečtěte si takéCo uvařit k večeři: zajímavé nápady na vydatná jídlaZ této směsi upečte na rostlinném oleji placičky. Na stejné pánvi osmažte houby. Dochuťte solí a pepřem. V případě potřeby je můžete osmažit společně s cibulí a mrkví.

Uvařte 2 vejce, budou použita na ozdobení koláče.

Každý koláč nejprve potřeme majonézou a poté houbovou náplní. Přikryjeme ji dalším koláčem a tak dále až do konce. Dort nechte v lednici alespoň půl hodiny ztuhnout. Povrch dortu posypeme vařenými vejci.

Přečtěte si také další recepty:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lenochod v kuchyni

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: