Nadýchané a nadýchané palačinky na vodě: jak připravit chutný pokrm

Lívance připravené bez zakysaných mléčných výrobků mohou být také chutné a vzdušné.

Palačinky na vodě – recept / foto bflexy-west.ru

I z nejjednodušší sady produktů můžete rychle připravit chutnou snídani. Řeč je o obyčejných palačinkách na vodě.

Lívance vařené na vodě – velmi chutná pochoutka, i když se předpokládá, že pečivo na vodě je méně vydatné a svěží než pečivo vařené na mléčných výrobcích. Tyto palačinky jsou také svěží, heboučké a nadýchané.

Lívance na vodě budou chutnat celé rodině. Samozřejmě je lze na přání hojně polít medem, džemem, kondenzovaným mlékem, sladkým sirupem, jogurtem, zakysanou smetanou nebo doplnit lesním ovocem.

Palačinky na vodě a droždí

  • Pšeničná mouka – 300 g
  • Slepičí vejce – 1 ks.
  • Teplá voda – 300 ml
  • Cukr – 1 polévková lžíce.
  • Vanilkový cukr – 1-2 lžičky.
  • Rychle působící droždí – 1 lžička (bez skluzavky)
  • Sůl – 1 špetka
  • Rostlinný olej – na smažení

Smíchejte slepičí vejce, teplou vodu, cukr a vanilkový cukr. Dobře promíchejte, dokud se cukr nerozpustí a směs nebude homogenní.

Přidejte prosátou mouku, droždí a špetku soli. Přísady mícháme, dokud není těsto hladké a homogenní. Mísu s těstem přikryjte utěrkou nebo potravinovou fólií a nechte 1 hodinu kynout v teplém koutě kuchyně.

Jak uvařit nadýchané palačinky na vodě / foto mlynci.com. data-height=

Jak uvařit nadýchané palačinky na vodě / foto mlynci.com./p>

Když těsto zdvojnásobí svůj objem – můžete začít péct lívance. Rozehřejte pánev na střední teplotu a vymažte ji malým množstvím rostlinného oleje. Bez míchání vlijte těsto po malých dávkách do rozehřáté pánve a smažte na středním plameni dozlatova.

Smažené lívance přendejte na talíř a podávejte.

Palačinky na vodě bez droždí

  • Mouka – 220 g mouky
  • Voda – 220 ml
  • Cukr – 2 polévkové lžíce.
  • Citronová šťáva – 1 polévková lžíce.
  • Vanilkový cukr – 1 lžička.
  • Jedlá soda – 1 lžička.
  • Sůl – 0,25 lžičky.

Voda by měla být předehřátá, aby byla teplá. Neměla by být příliš horká, jinak se mouka rozvaří a těsto nebude vzdušné.

V míse smíchejte teplou vodu, cukr a vanilkový cukr. Vše rychle promíchejte metličkou, dokud se cukr nerozpustí. Přilijte citronovou šťávu a znovu promíchejte. Citronovou šťávu můžete nahradit kyselinou citronovou, kterou předtím zředíte vodou. Hodit se bude i obyčejný jablečný ocet (1 čajová lžička).

Recept na chutné palačinky na vodě / foto recept. data-height=

Recept na chutné palačinky na vodě / foto recept./p>

Mouku spolu s jedlou sodou a solí prosejeme do mísy s teplou vodou a cukrem. Těsto rychle promícháme a rozbijeme všechny hrudky mouky. Jakmile je všechna mouka zcela mokrá, nechte těsto 5 minut odpočinout. V těstě by se měly objevit malé bublinky.

Na pánvi na středním ohni rozehřejte trochu rostlinného oleje. Lžící vyklopte těsto a vytvarujte malé kulaté lívanečky. Smažte je z obou stran na středním plameni dozlatova.

Lívance přendejte na talíř a podávejte. Lze je podávat s medem, džemem, rozpuštěnou čokoládou, marmeládou, džemem nebo čerstvými lesními plody.

Postní banánové lívance

  • Zralé banány – 1-2 ks.
  • Ovesné vločky – 0,5 lžíce (50 g)
  • Mouka – 1,5 lžíce (230 g)
  • Cukr – 2-4 lžíce (podle chuti)
  • Kypřící prostředek – 2 lžičky.
  • Skořice (volitelně) – 1 lžička.
  • Voda – 2 polévkové lžíce.
  • Rostlinný olej – 1 polévková lžíce (na těsto) + na smažení

Banány rozmačkejte ve velké míse a smíchejte s vodou. Ovesné vločky rozemelte na mouku.

V samostatné míse smíchejte všechny suché přísady. Suchou směs přidejte k banánové směsi a dobře promíchejte. Do těsta přidejte lžíci rostlinného oleje a promíchejte.

Přečtěte si takéLahodné pečivo z listového těsta: recepty na různé dobroty

Rozpalte pánev, nalijte rostlinný olej. Na rozehřátou pánev s máslem lžící vyklopíme těsto.

Smažte lívance na mírném až středním ohni z jedné strany asi 2-3 minuty, dokud nezezlátnou. Pak je otočte na druhou stranu a smažte ještě několik minut, dokud nezhnědnou.

Banánové lívance podávejte teplé, s džemem nebo medem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lenochod v kuchyni

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: