Co dělat, když krém nezhoustne, a jak vybrat ten nejpovedenější recept – dozvíte se v materiálu .
Custard – recept na eclairs a další / depositphotos.com
Tvaroh používá mnoho hostitelek ke zdobení moučníků, lze ho přidat i jako náplň. Zkušené hostesky prozradí tajemství – pokud krém nezhoustne, znamená to, že jste přidali málo mouky nebo škrobu. Nádobu s krémem postavte na mírný oheň, přidejte požadovanou ingredienci a míchejte, dokud není krém hotový.
Hustý krém na „Napoleona“ – klasický recept
- cukr – 150-200 g;
- mouka – 50 g;
- vanilkový cukr – 1 lžička;
- vejce – 2 ks;
- mléko – 500 ml;
- máslo – 100 g.
Do hrnce dejte mouku, cukr, vanilku a vejce a vyšlehejte je dohladka. Tenkým proudem přilévejte mléko a směs promíchejte. Poté hrnec postavíme na mírný oheň a za stálého šlehání metličkou přivedeme k varu smetanu. Když krém zhoustne, stáhněte jej z ohně. Nakonec přidejte změklé máslo a směs opět promíchejte metličkou. Nechte vychladnout při pokojové teplotě.
Proteinový krém – recept na jednoduchou směs
- cukr – 170 gr;
- voda – 80 ml;
- vaječné bílky – 2 ks;
- sůl – špetka;
- vanilkový cukr – 1 lžička;
- kyselina citronová – 14 lžičky.
Nalijte cukr a vodu do hrnce a vařte na prudkém ohni za stálého míchání, dokud se cukr zcela nerozpustí. V samostatné nádobě vyšlehejte bílky do husté pěny, přidejte sůl, vanilku a ještě chvíli šlehejte. Když se cukrový sirup začne vařit, zmírníme teplotu na minimum a přilijeme kyselinu citronovou a rychle vmícháme smetanu. Bílkovou směs vyšlehejte mixérem a tenkým pramínkem do ní vlijte sirup. Krém šlehejte 7-10 minut, dokud nebude dokonale bílý a hustý.
Jednoduchý bezvaječný krém
- mléko – 500 ml;
- cukr – 150-200 g;
- mouka – 4 polévkové lžíce;
- máslo – 130 g;
- vanilkový cukr – 1 lžička.
V hrnci smíchejte polovinu mléka, cukr a mouku. Zbylé mléko svaříme a vlijeme do připravené směsi, kterou šleháme metličkou. Pánev postavte na střední teplotu a míchejte, dokud směs nezhoustne. Přidejte máslo a nepřestávejte šlehat krém. Odstavte z plotny, přidejte vanilku a promíchejte. Krém nechte vychladnout při pokojové teplotě.
Lahodný krém – recept bez másla
- cukr – 150 gr;
- vejce – 1 ks;
- vanilin – špetka;
- mouka – 2 polévkové lžíce;
- mléko – 400 ml.
Cukr a vejce vyšlehejte mixérem, přidejte vanilku a mouku a důkladně promíchejte. Přilijeme mléko a směs vyšleháme metličkou nebo mixérem. Pánev se smetanou postavte na střední teplotu a za stálého míchání přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a vařte krém další 2-3 minuty, dokud nezhoustne. Nechte vychladnout při pokojové teplotě.