Univerzální krém na dezerty: 4 nejlepší recepty

Co dělat, když krém nezhoustne, a jak vybrat ten nejpovedenější recept – dozvíte se v materiálu .

Custard – recept na eclairs a další / depositphotos.com

Tvaroh používá mnoho hostitelek ke zdobení moučníků, lze ho přidat i jako náplň. Zkušené hostesky prozradí tajemství – pokud krém nezhoustne, znamená to, že jste přidali málo mouky nebo škrobu. Nádobu s krémem postavte na mírný oheň, přidejte požadovanou ingredienci a míchejte, dokud není krém hotový.

Hustý krém na „Napoleona“ – klasický recept

  • cukr – 150-200 g;
  • mouka – 50 g;
  • vanilkový cukr – 1 lžička;
  • vejce – 2 ks;
  • mléko – 500 ml;
  • máslo – 100 g.

Do hrnce dejte mouku, cukr, vanilku a vejce a vyšlehejte je dohladka. Tenkým proudem přilévejte mléko a směs promíchejte. Poté hrnec postavíme na mírný oheň a za stálého šlehání metličkou přivedeme k varu smetanu. Když krém zhoustne, stáhněte jej z ohně. Nakonec přidejte změklé máslo a směs opět promíchejte metličkou. Nechte vychladnout při pokojové teplotě.

Proteinový krém – recept na jednoduchou směs

  • cukr – 170 gr;
  • voda – 80 ml;
  • vaječné bílky – 2 ks;
  • sůl – špetka;
  • vanilkový cukr – 1 lžička;
  • kyselina citronová – 14 lžičky.

Nalijte cukr a vodu do hrnce a vařte na prudkém ohni za stálého míchání, dokud se cukr zcela nerozpustí. V samostatné nádobě vyšlehejte bílky do husté pěny, přidejte sůl, vanilku a ještě chvíli šlehejte. Když se cukrový sirup začne vařit, zmírníme teplotu na minimum a přilijeme kyselinu citronovou a rychle vmícháme smetanu. Bílkovou směs vyšlehejte mixérem a tenkým pramínkem do ní vlijte sirup. Krém šlehejte 7-10 minut, dokud nebude dokonale bílý a hustý.

Jednoduchý bezvaječný krém

  • mléko – 500 ml;
  • cukr – 150-200 g;
  • mouka – 4 polévkové lžíce;
  • máslo – 130 g;
  • vanilkový cukr – 1 lžička.

V hrnci smíchejte polovinu mléka, cukr a mouku. Zbylé mléko svaříme a vlijeme do připravené směsi, kterou šleháme metličkou. Pánev postavte na střední teplotu a míchejte, dokud směs nezhoustne. Přidejte máslo a nepřestávejte šlehat krém. Odstavte z plotny, přidejte vanilku a promíchejte. Krém nechte vychladnout při pokojové teplotě.

Lahodný krém – recept bez másla

  • cukr – 150 gr;
  • vejce – 1 ks;
  • vanilin – špetka;
  • mouka – 2 polévkové lžíce;
  • mléko – 400 ml.

Cukr a vejce vyšlehejte mixérem, přidejte vanilku a mouku a důkladně promíchejte. Přilijeme mléko a směs vyšleháme metličkou nebo mixérem. Pánev se smetanou postavte na střední teplotu a za stálého míchání přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a vařte krém další 2-3 minuty, dokud nezhoustne. Nechte vychladnout při pokojové teplotě.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lenochod v kuchyni

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: