Jaký je nejlepší tvaroh na zapékání a jak ho správně připravit – dozvíte se v materiálu .
Co můžete přidat do kastrolu – recept / depositphotos.com
Tvarohový nákyp – chutný a zdravý pokrm, který chutná v každém věku. Lze ho snadno připravit doma, pokud znáte jednoduchá tajemství a nce. vám prozradí, co můžete do nákypu přidat místo krupice a jak tento dezert neuvěřitelně ochutit.
Dříve jsme hovořili o tom, jak připravit tvarohový nákyp podle jiných receptů.
Užitečný lifehack: Na zapékání je nejlepší vzít tvaroh s maximálním obsahem tuku. Čím vyšší je tento ukazatel – tím hutnější a chutnější pokrm vznikne.
Rychlý tvarohový nákyp s krupicí
- Tvaroh – 500 g
- Vejce – 4-5 ks.
- Cukr – 2-3 lžíce (podle chuti)
- krupice – 5 polévkových lžic
- Máslo – na vymazání forem
Tvaroh utřeme s vejci, přidáme cukr a důkladně promícháme. Poté přidáme mouku a znovu promícháme, aby byla konzistence homogenní. Necháme 20 minut „rozležet“ a poté vložíme do olejem vymazané formy. Kastrol pečeme 30-50 minut při 180 °C.
Domácí tvarohový nákyp v troubě
- Tvaroh – 1 kg
- Slepičí vejce – 7 ks.
- Zakysaná smetana – 0,5 šálku
- Cukr – podle chuti
- Vanilka – podle chuti
- Sůl – špetka
- Sultánky – 200 g
- Změklé máslo – 60 g
Tvaroh smíchejte s vejcem, solí, cukrem, vanilkou, máslem, zakysanou smetanou a sultánkami. Tvarohovou hmotu důkladně promícháme a vložíme do formy vymazané máslem. Formu pečeme v troubě 30-40 minut při 180 °C.
Tvarohový nákyp s krupicí a třešněmi
- Třešně – 100 g
- Tvaroh – 350 g
- krupice – 1 polévková lžíce.
- Vejce – 2 ks.
- Cukr – 1 polévková lžíce
- Vanilkový cukr – 1 lžička
- Sůl – špetka
Do hluboké mísy dejte krupici, vejce, sůl a vanilkový cukr. Mícháme metličkou nebo mixérem do hladka. Přidejte tvaroh a znovu promíchejte, poté nechte 15-20 minut nabobtnat. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C a omyjte třešně.
Tvarohovou směs vložte do olejem vymazané formy na pečení, navrch přidejte třešně. Nákyp pečeme v troubě 40 minut při 180 °C.