Jak připravit dokonalý foršmak v oděském stylu: 4 nejlepší recepty

Židovský foršmak podle starého receptu a variace od známých osobností – v materiálu .

Jak uvařit forshmak – recepty / depositphotos.com

Forshmak je předkrm ze sleďů s přídavkem vajec, jablek, bílého chleba, cibule a margarínu. Název pochoutky znamená v němčině „předkrm“, ale tento pokrm patří ke klasické židovské kuchyni. vám prozradí, který recept na slanečka foršmak je nejoblíbenější a jak si ho můžete připravit doma.

Dříve jsme hovořili o tom, jak připravit lahodnou pomazánku na chleba za pět minut.

Foršmak – starý oděský recept

  • Nakládaný sleď – 1 ks.
  • Cibule – 1 ks.
  • Jablka – 1-2 ks.
  • Pšeničný chléb bez kůrky – 1 plátek
  • Máslo – 50 g
  • Cukr – 0,5 lžičky.
  • Ocet 9% – 0,5 lžičky l
  • Zelená cibule – podle chuti
  • Mléko – 50 g

Sledě vykuchejte a omyjte (příliš slané ryby můžete na 2 hodiny namočit do mléka). Tělo ryby nakrájejte na filety, kousky masa nasekejte nožem nebo je protáhněte mlýnkem na maso. Cibuli oloupeme, omyjeme, nakrájíme nadrobno, posypeme cukrem a zastříkneme octem. Bílý chléb namočíme do mléka, prohněteme vidličkou.

Jablka oloupeme, nakrájíme nadrobno. Všechny suroviny smícháme v jedné nádobě, přidáme olej, pepř, ocet a znovu promícháme. Foršmak vložíme do salátové mísy, podle potřeby můžeme ozdobit petrželkou nebo zelenou cibulkou.

Forshmak ze sledě – klasický recept

  • Mírně solený sleď – 400 g
  • Slepičí vejce – 4 ks
  • Cibule – 100 g
  • Sladkokyselé jablko – 100 g
  • Bílý chléb – 70 g
  • Máslo – 50 g

Sledě vykuchejte, nakrájejte na filety a nakrájejte libovolným vhodným způsobem. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, propasírujeme přes mlýnek na maso a dáme stranou. Jablko oloupeme, nakrájíme na masovém strojku spolu s cibulí a slanečkem, promícháme. Bílý chléb namočíme do studené vody, pak vodu vymačkáme, přidáme k ostatním surovinám a ještě jednou nasekáme. Do mísy přidáme vejce a měkké máslo, osolíme, opepříme a promícháme. Pokud chcete, přidejte trochu octa nebo citronové šťávy, pokud máte rádi kyselost ve svých svačinách.

Perfektní foršmak Klopotenko – recept šéfkuchaře

  • Mírně solený sleď – 500 g
  • Vejce – 3 ks
  • Cibule – 1 ks
  • Olivový olej – 2 polévkové lžíce

Sledě zbavte vnitřku, opláchněte a nakrájejte na filety. Opatrně odstraňte všechny kosti, a pokud jste koupili filé, otřete je papírovou utěrkou, abyste odstranili zbytky oleje.

Vaření vajec technikou „pashot“: v hrnci svařte vodu, v samostatné misce opatrně rozklepněte vejce. Když se voda vaří, udělejte v ní lžící trychtýř a vlijte do ní syrové vejce. Lžící míchejte, aby se vejce nepřichytilo ke dnu, a vařte je 4 minuty. Vyjměte ho děrovanou lžící, položte na papírovou utěrku, aby se voda vsákla, a nechte zcela vychladnout.

Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na 4 kusy. Spolu se sleďi a vejci cibuli protáhneme mlýnkem na maso, přidáme olivový olej a promícháme. Foršmak podáváme na krutonech z černého chleba.

Recept na sleďový foršmak z Makareviče

  • Mírně solený sleď nebo filé – 500 g
  • Vejce – 4 ks
  • Červená sladká cibule – 2 ks
  • Kyselá jablka – 1 ks
  • Mražené máslo

Sledě zbavte kostí a ručně nakrájejte. Vejce uvařte, nakrájejte nadrobno. Červenou cibuli a jablka nakrájejte nožem. Mražené máslo nastrouháme, smícháme s ostatními surovinami a důkladně promícháme. Foršmak uložíme do lednice a podáváme s krutony z černého chleba.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lenochod v kuchyni

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: