informuje o křupavém, bublinkovém těstě na chebureky, které se vždycky povede hned napoprvé.
Jednoduché těsto na chebureky – recepty / foto depositphotos.com
Šťavnaté a chutné chebureky – gastronomický sen mnoha lidí, kteří si vybírají pro sebe neobvyklé pokrmy. Chuť takové pochoutky můžete skutečně ocenit jen doma, když si ji sami připravíte. vám poradí, jak připravit těsto na chebureky jako v prodejně cheburek a jakou náplň zvolit.
Dříve jsme si povídali o tom, jak připravit bujné játrové řízky z jednoduchých surovin.
Těsto choux na chebureky – hlavní tajemství
Předpokládá se, že těsto choux na vařící vodě je ideální volbou pro chutné chebureky. Hmota z mouky a vody by měla být pružná, ale hustá. Důležité je používat pouze nejkvalitnější mouku – všechny ostatní varianty vám nezaručí úspěšný pokrm.
K přípravě těsta na chebureky na vodě budete potřebovat:
- mouku – 1 kg;
- vroucí voda – 350 ml;
- sůl – špetka.
Mouka se musí prosít a pak se vysype na stůl. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme sůl a 23 celkového množství vody. Dále – těsto prohněťte a je důležité, abyste to dělali od kraje ke středu, přičemž rukama pečlivě prohněťte všechny hrudky. Těsto průběžně přilévejte zbývající vodu.
Výsledkem bude homogenní, hustá a pružná koule těsta, kterou budete hníst dalších 10 minut. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu do lednice. Po této době můžete začít připravovat chebureky s jakoukoli náplní, kterou máte nejraději.
Těsto na chebureky s vodkou – alternativní varianta
Tento recept doporučují některé hostitelky – chebureky, které byly vyrobeny z těsta s přídavkem vodky, jsou obzvláště křupavé. Na jejich povrchu je spousta bublinek a chuť alkoholu není vůbec cítit.
Pokud si chcete vyzkoušet přípravu této verze pokrmu, určitě si ji připravte:
- mouku – 500 gr;
- teplá voda – 200 ml;
- vejce – 1 ks;
- sůl – 1 lžička;
- cukr – 0,5 lžičky;
- vodka – 4 polévkové lžíce;
- rostlinný olej – 5-6 polévkových lžic.
Technologie je jednoduchá – polovinu celkového množství mouky nasypeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Postupně přidejte všechny výše uvedené přísady a důkladně promíchejte. Dále – těsto hněťte od okrajů ke středu a přidávejte mouku. Hotové těsto přikryjte potravinovou fólií a dejte ho na 1 hodinu do lednice. Během této doby těsto 2-3krát vyjměte a důkladně prohněťte.
Těsto na chebureky na vodě s octem
Další způsob přípravy krymsko-tatarského pokrmu, který lze použít, pokud chebureky vaříte poprvé. Zkušení kuchaři tvrdí, že takový recept je vhodný i pro začátečníky – tato možnost je výhrou.
Seznam ingrediencí na chebureky na ocet je následující:
- mouka – 500 gr;
- teplá voda – 250 ml;
- rostlinný olej – 0,5 lžíce;
- 9% ocet – na špičku čajové lžičky;
- sůl – na špičku polévkové lžíce.
Mouku prosejeme do hluboké mísy. Uprostřed udělejte důlek, vlijte do něj vodu, olej a ocet. Důkladně promíchejte, osolte a rukama uhněťte těsto. Když je homogenní, přikryjte ho utěrkou a nechte půl hodiny při pokojové teplotě. Pak z něj můžete bez obav připravit oblíbené chebureky.