Nejchutnější tvarohový nákyp: jak připravit chutnou pochoutku

Tento nákyp bude chutnat dospělým i dětem.

Tvarohový nákyp – recept / foto pixabay.com

Tvarohový nákyp je ideální volbou pro vydatnou snídani nebo lehkou večeři.

Nejchutnější a nejnadýchanější nákyp, který bude skutečnou ozdobou stolu, je vyroben ze selského tvarohu.

Křehký a sladký nákyp se připravuje s přídavkem ovoce, sultánek a jiného sušeného ovoce, kandovaného ovoce – tak bude pro děti chutnější. Lze ho také ochutit zakysanou smetanou, kondenzovaným mlékem, oblíbeným džemem nebo sirupem.

Samozřejmě, že nákypy s tvarohem mohou být nejen sladké, ale i další, například s brokolicí a květákem, olivami, bylinkami.

Tvarohový nákyp na krupici

  • Tvaroh – 500 g
  • Zakysaná smetana – 5 polévkových lžic.
  • krupice – 2 polévkové lžíce.
  • Vejce – 1-3 ks
  • Cukr – 3 polévkové lžíce.
  • Vanilkový cukr – 1 lžička.
  • Sultánky (nebo meruňky) – 50 g
  • Máslo (na vymazání formy) – 1 polévková lžíce.
  • Sůl – na špičku nože

Nejprve opláchněte sultánky, vložte je do mísy, zalijte vroucí vodou a nechte 20 minut odstát.

Mezitím do mísy nasypeme krupici, přidáme 3 lžíce zakysané smetany a promícháme. Nechte nabobtnat alespoň 30 minut.

Jak připravit tvarohový nákyp / patelnya.com. data-height=

Jak připravit tvarohový nákyp / patelnya.com./p>

Tvaroh protřeme přes síto, případně propasírujeme přes mlýnek na maso nebo rozmělníme mixérem. Přidáme nabobtnalou krupici, cukr, vanilkový cukr, špetku soli, vejce. Dobře promícháme, případně rozšleháme mixérem nebo rozmixujeme.

Sultánky scedíme a osušíme. Přidejte je do tvarohové směsi a promíchejte. V případě potřeby přidejte do tvarohové směsi lžičku citronové kůry a vymačkanou citronovou šťávu.

Formu vymažte máslem nebo vysypte krupicí. Tvarohovou směs vložte do formy a rozprostřete ji. Navrch rozetřete 2 lžíce zakysané smetany. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 40-45 minut.

Dvouvrstvý tvarohový nákyp

  • Odtučněný tvaroh – 700 g
  • Vejce – 2 ks
  • krupice – 2 polévkové lžíce. l.
  • Cukr – podle chuti

K nalití

  • Zakysaná smetana 20% – 500 g
  • Vejce – 1 ks.
  • Vanilkový cukr – sáček
  • Cukr – podle chuti

Tvaroh je třeba vyšlehat v mixéru. Přidáme vejce, krupici a cukr podle chuti. Dobře promícháme, vložíme do formy a pečeme 25-30 minut při 170 °C.

Recept na tvarohový nákyp / foto 1000.menu

Tvarohový nákyp recept / foto 1000.menu

Příprava náplně ze zakysané smetany. Smícháme zakysanou smetanu, vejce, balíček vanilkového cukru a cukr podle chuti. Dobře promíchejte metličkou.

Vyjměte nákyp z trouby, nalijte na něj náplň ze zakysané smetany a rozetřete ji do formy. Vraťte zpět do trouby na dalších 10 minut. Když náplň ze všech stran ztuhne a uprostřed se mírně zvlní, je nákyp hotový.

Vzdušný tvarohový nákyp se suflé

  • Tvaroh (hladký) – 400 g
  • Vejce (velká) – 3 ks.
  • Cukr – 5 polévkových lžic.
  • Zakysaná smetana (se skluzem) – 2 polévkové lžíce.
  • Škrob (se sklíčkem) – 2 polévkové lžíce. l.
  • Vanilkový cukr – 1 sáček
  • Sůl
  • Máslo (na vymazání formy)

Než začnete péct, předehřejte troubu na 180 °C.

Přečtěte si takéLahodný dýňový koláč: jak připravit jemně ochucené pečivoRozdělte je na bílky a žloutky.

V míse smíchejte tvaroh, žloutky, cukr, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a škrob. Vyšlehejte mixérem na homogenní hmotu.

Odděleně vyšleháme bílky se špetkou soli do svěží pěny. Vyšlehané bílky vlijte do tvarohové směsi. Stěrkou vmíchejte bílky do tvarohové směsi montážním pohybem.

Vložte do olejem vymazané formy. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 35-40 minut do zhnědnutí.

Hotový nákyp nechte trochu vychladnout a můžete se pustit do jídla.

Možná vás budou zajímat i další recepty:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lenochod v kuchyni

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: