Netrvá to déle než 5 minut a koláčové těsto je hotové.
Rychlý koláč 12 lžic / depositphotos.com
Tento koláč se také nazývá italský koláč 12 lžic. Připravuje se velmi jednoduše – téměř všechny ingredience se přidávají po 12 lžících. Pokud nemáte kuchyňskou váhu nebo se nemůžete spřátelit s piškotem, je tento koláč darem z nebes.
Mimochodem, dříve jsme psali, kolik gramů je v jedné polévkové lžíci – cukru, medu, soli a dalších výrobků.
Koláč 12 lžic – recept
Koláčové těsto se připravuje velmi rychle. V případě potřeby do něj můžete přidat mražené nebo čerstvé lesní plody – získáte neobyčejně jemný, chutný a aromatický koláč.
- Vejce – 3 ks.
- Rostlinný olej (rafinovaný) – 12 polévkových lžic.
- Mléko – 12 polévkových lžic.
- Cukr – 12 polévkových lžic.
- Mouka – 12 polévkových lžic.
- Prášek do pečiva – 1 lžička.
- Sůl – špetka
Smíchejte vejce, rostlinný olej, mléko, přidejte cukr a sůl.
Vejce a mléko by měly mít pokojovou teplotu.
Smíchejte mouku s práškem do pečiva a přidejte do směsi. Promíchejte – těsto by mělo být středně husté. Vymažte zapékací misku máslem a vysypte ji krupicí. Nalijte těsto a pečte 40 minut při 180 °C.°С. Vypněte a nechte koláč dalších 10 minut stát v uzavřené troubě.