Saláty podle těchto receptů budou vypadat originálně i na slavnostním stole.
Salát s tuňákem a vejcem potěší hosty / foto depositphotos.com
Salát s tuňákem – velmi chutný, lákavý a na přípravu rychlý pokrm. Samozřejmě existuje mnoho různých receptů, ale obvykle se saláty s tuňákem ukáží jako lehké a zároveň poměrně výživné.
Dříve psal, jak připravit ty nejchutnější pomazánky na chleba.
Tuňákový salát – recept
Podle tohoto receptu připravíte velmi chutný a zdravý salát.
Složení: 1:
- tuňák v konzervě – 1 plechovka;
- okurky – 2-3 ks;
- bazalka – 5-10 listů;
- listy hlávkového salátu – 200 g;
- sezamová semínka – 1/2 lžičky.
Na salátovou zálivku použijte citronovou šťávu nebo olivový olej.
Způsob přípravy:
- Salátové listy a okurky důkladně opláchněte pod tekoucí vodou. Otevřete konzervu s tuňákem a slijte přebytečnou tekutinu nebo olej.
- Nakrájejte okurky na malé kousky a rukama natrhejte salátové listy a naaranžujte je na připravený salátový talíř.
- Na ně naaranžujte okurky, kousky tuňáka a navrch bazalku.
Nakonec salát pokapejte citronovou šťávou nebo olivovým olejem a posypte sezamovými semínky.
Salát z tuňáka a vajec – jednoduchý recept
Tento salát je vhodný jako příloha k hlavnímu jídlu ve všední dny a na slavnostní tabuli bude vypadat originálně.
Složení: 1:
- tuňák v konzervě – 1 plechovka;
- kuřecí vejce – 3 ks;
- listy hlávkového salátu – 200 g;
- rajčata – 200 g;
- fialová cibule – 1 ks;
- černý, červený pepř a sůl – podle chuti.
Někteří lidé oblékají tuňákový salát s majonézou / foto depositphotos.com
Někteří pro chuť přidávají více petrželky a obvykle tento salát dressují s olivovým olejem, ale někteří lidé raději používají majonézu.
Způsob přípravy:
- Otevřete konzervu tuňáka, slijte tekutinu a nakrájejte rybu na kousky.
- Salátové listy opláchněte pod tekoucí vodou.
- Uvařte vejce, oloupejte je a nakrájejte na velké plátky.
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenká půlkolečka.
- V široké míse smíchejte všechny předvařené suroviny kromě vajec.
Salát osolte a pokapejte olivovým olejem (nebo jej přelijte majonézou). Vše opět jemně promíchejte.
Před podáváním přidejte na salát plátky vajec a dochuťte je pepřem. Pokud se rozhodnete přidat petrželku, je nejlepší to udělat také před podáváním.
Salát z tuňáka a zeleniny – původní recept
Tento salát se ukázal být velmi světlý a neobvyklé chuti.
Složení: 1:
- tuňák v konzervě – 1 plechovka;
- listy hlávkového salátu – 200 g;
- kukuřice – 1 plechovka;
- cherry rajčata – 3 ks;
- okurky – 1 ks;
- olivy – 150 g;
- fialová cibule – 1/2 ks;
- sůl, koření a koření – podle chuti.
K zálivce tohoto salátu se používá olivový olej a balzamikový ocet.
Způsob přípravy:
- Otevřete konzervu tuňáka, slijte tekutinu a nakrájejte rybu na kousky.
- Z plechovky vyjměte také kukuřici a olivy, které by měly být bez semínek.
- Listy salátu omyjte a rukama je natrhejte.
- Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka, okurku na malé plátky a cherry rajčátka na klínky.
Na zálivku smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, sůl a koření. Všechny ingredience vložte do velké mísy, zálivku jemně promíchejte.