Fantastický tuňákový salát: 3 nejlepší snadné recepty

Saláty podle těchto receptů budou vypadat originálně i na slavnostním stole.

Salát s tuňákem a vejcem potěší hosty / foto depositphotos.com

Salát s tuňákem – velmi chutný, lákavý a na přípravu rychlý pokrm. Samozřejmě existuje mnoho různých receptů, ale obvykle se saláty s tuňákem ukáží jako lehké a zároveň poměrně výživné.

Dříve psal, jak připravit ty nejchutnější pomazánky na chleba.

Tuňákový salát – recept

Podle tohoto receptu připravíte velmi chutný a zdravý salát.

Složení: 1:

  • tuňák v konzervě – 1 plechovka;
  • okurky – 2-3 ks;
  • bazalka – 5-10 listů;
  • listy hlávkového salátu – 200 g;
  • sezamová semínka – 1/2 lžičky.

Na salátovou zálivku použijte citronovou šťávu nebo olivový olej.

Způsob přípravy:

  • Salátové listy a okurky důkladně opláchněte pod tekoucí vodou. Otevřete konzervu s tuňákem a slijte přebytečnou tekutinu nebo olej.
  • Nakrájejte okurky na malé kousky a rukama natrhejte salátové listy a naaranžujte je na připravený salátový talíř.
  • Na ně naaranžujte okurky, kousky tuňáka a navrch bazalku.

Nakonec salát pokapejte citronovou šťávou nebo olivovým olejem a posypte sezamovými semínky.

Salát z tuňáka a vajec – jednoduchý recept

Tento salát je vhodný jako příloha k hlavnímu jídlu ve všední dny a na slavnostní tabuli bude vypadat originálně.

Složení: 1:

  • tuňák v konzervě – 1 plechovka;
  • kuřecí vejce – 3 ks;
  • listy hlávkového salátu – 200 g;
  • rajčata – 200 g;
  • fialová cibule – 1 ks;
  • černý, červený pepř a sůl – podle chuti.

Někteří lidé si tuňákový salát připravují s majonézou / foto depositphotos.comNěkteří lidé oblékají tuňákový salát s majonézou / foto depositphotos.com

Někteří pro chuť přidávají více petrželky a obvykle tento salát dressují s olivovým olejem, ale někteří lidé raději používají majonézu.

Způsob přípravy:

  • Otevřete konzervu tuňáka, slijte tekutinu a nakrájejte rybu na kousky.
  • Salátové listy opláchněte pod tekoucí vodou.
  • Uvařte vejce, oloupejte je a nakrájejte na velké plátky.
  • Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenká půlkolečka.
  • V široké míse smíchejte všechny předvařené suroviny kromě vajec.

Salát osolte a pokapejte olivovým olejem (nebo jej přelijte majonézou). Vše opět jemně promíchejte.

Před podáváním přidejte na salát plátky vajec a dochuťte je pepřem. Pokud se rozhodnete přidat petrželku, je nejlepší to udělat také před podáváním.

Salát z tuňáka a zeleniny – původní recept

Tento salát se ukázal být velmi světlý a neobvyklé chuti.

Složení: 1:

  • tuňák v konzervě – 1 plechovka;
  • listy hlávkového salátu – 200 g;
  • kukuřice – 1 plechovka;
  • cherry rajčata – 3 ks;
  • okurky – 1 ks;
  • olivy – 150 g;
  • fialová cibule – 1/2 ks;
  • sůl, koření a koření – podle chuti.

K zálivce tohoto salátu se používá olivový olej a balzamikový ocet.

Způsob přípravy:

  • Otevřete konzervu tuňáka, slijte tekutinu a nakrájejte rybu na kousky.
  • Z plechovky vyjměte také kukuřici a olivy, které by měly být bez semínek.
  • Listy salátu omyjte a rukama je natrhejte.
  • Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka, okurku na malé plátky a cherry rajčátka na klínky.

Na zálivku smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, sůl a koření. Všechny ingredience vložte do velké mísy, zálivku jemně promíchejte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lenochod v kuchyni

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: