Jemná bobulová pochoutka: jak připravit dort Monastery House

Dort s třešněmi a zakysanou smetanou – vynikající a velmi krásný.

Dort „Klášterní chýše“ – velmi chutné a originální pečivo. Křehké těsto v kombinaci s višněmi a vzdušným krémem dělá tento moučník prostě neuvěřitelným!

Višně na dort můžete použít čerstvé, mražené nebo konzervované. Vkládají se do špalíčků těsta. Upečené „špalíčky“ se naskládají do tvaru chýše a navrch se potřou krémem.

Takový moučník ozdobí stůl nejen při čaji, ale i při slavnostní večeři. Přestože dort Klášterní dům vypadá jako skutečné cukrářské mistrovské dílo, je tento dezert vyroben z těch nejobyčejnějších produktů.

Dort z klášterního domku: recept

Na pečivo

  • Mouka – 350-450 g mouky
  • Máslo – 250 g
  • Cukr – 220 g
  • Zakysaná smetana – 200 g
  • Kvásek do těsta – 1 lžička.
  • Sůl – na špičku nože

Na nádivku

  • Třešně bez pecek (čerstvé nebo mražené) – 1 kg
  • Cukr – 100-150 g

Pro zakysanou smetanu

  • Zakysaná smetana (20-30 %) – 700 g
  • Cukr (nebo moučkový cukr) – 250 g
  • Vanilkový cukr – 1 lžička.

Na zdobení

  • Čokoláda
  • Cukrářské posypky

Třešně vložte do mísy, posypte cukrem, promíchejte a nechte hodinu odležet, aby pustily šťávu. Poté třešně slijte do cedníku a nechte dobře okapat.

Připravte těsto. Smíchejte zakysanou smetanu s práškem do pečiva a promíchejte. Změklé máslo vyšlehejte do pěny s malou špetkou soli. Aniž byste přestali šlehat, přisypávejte tenkým pramínkem cukr. Přidejte zakysanou smetanu a promíchejte.

Přisypeme prosátou mouku a vypracujeme vláčné těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 40-60 minut do chladničky.

Jak připravit dort Klášterní domek / foto dela-ruk.ru

Těsto vyjmeme z potravinové fólie, na stole trochu prohněteme a rozdělíme na 15 stejných dílů, ze kterých vyválíme kuličky. Každou kuličku rozválíme na pruh o rozměrech 20*7 cm.

Višně položíme na proužek v rovnoměrné řadě těsně vedle sebe. Vytvarujte dlouhou trubičku a okraje dobře uzavřete. Postup opakujte se všemi kuličkami. Vytvarované „paluby“ položte švem dolů na plech vyložený pergamenem.

Pečte 15-20 minut při 200 °C. „Polena“ vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

Připravte si zakysanou smetanu. Vychladlou zakysanou smetanu šlehejte s cukrem 15-20 minut při maximálních otáčkách mixéru, dokud nezhoustne a nezvětší svůj objem.

Přečtěte si takéJemně osvěžující citronový koláč: recept na neuvěřitelný dezert

Na mísu položte 5 „špalíčků“. Potřete krémem a navrch položte další 4 „špalíčky“. Znovu potřeme krémem a položíme na něj 3 špalíčky. Poté položíme krém a 2 polínka a nakonec krém a jedno polínko.

Dort potřete krémem. Ozdobte čokoládovými hoblinkami a cukrářským posypem (podle potřeby nasekanými ořechy, kandovaným ovocem apod.). Dort vložte do chladničky a nechte ho stát alespoň 12 hodin.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lenochod v kuchyni

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: