Salát „Olivier“: 5 receptů na hlavní jídlo novoročního stolu

shromáždil ty nejlepší recepty – od klasických po veganské.

5 nejlepších receptů na salát Olivier / foto gastronom.ru

Salát „Olivier“ je po desetiletí hlavním jídlem novoročního stolu, který se stal jeho nedílnou součástí.

shromáždil nejlepší recepty na legendární salát pro každou chuť a peněženku.

Olivier klasický neboli „sovětský“

Tento recept na „Olivier“ se objevil právě v dobách SSSR. Obsahuje ingredience, které bylo možné najít na pultech tehdejších obchodů, které se nevyznačovaly velkým výběrem.

Složení: 1:

– brambory – 4-5 kusů

– mrkev – 2 velké nebo 3 střední mrkve

– konzervovaný hrášek – 1 plechovka

– Doktorská klobása – 300-400 g

– nakládané nebo nakládané okurky – 4-5 kusů

– vejce – 6 kusů

– cibule – 1 cibule

– bylinky

– majonéza.

Přečtěte si takéCena Oliviera: kolik stojí příprava hlavního novoročního salátu (video)

1 Uvařte brambory a mrkev „v uniformě“. Uvařte vejce.

2 Mezitím nakrájejte klobásu a okurky na jemné kostičky.

3. Uvařenou zeleninu a vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky.

4. Cibuli nakrájejte nadrobno.

5. Všechny ingredience smíchejte, přidejte hrášek a přelijte majonézou.

6. Ozdobte zelení.

Recept na klasický Olivier s klobásou – video z vaření

Video by Zhora Kruglyy

Olivier originál: recept Lucien Olivier XIX století

V původním receptu se Olivier připravuje z račích koktejlů foto kitchenmag.ru

V původním receptu se Olivier připravuje z račích koktejlů foto kitchenmag.ru

Tento recept není dostupný pro každého, ale takový by měl být skutečný „Olivier“. Tvůrce receptu Lucien Olivier ho tajil až do své smrti v roce 1883. Původní Olivierův recept byl poprvé zveřejněn v roce 1894 v časopise „Naše jídlo“.

Složení: 1:

– tetřev – 300 g

– vařený telecí jazyk – 300 g

– račí koktejly – 100 g

– nakládané okurky – několik malých okurků

– čerstvá okurka – 1 kus

– vařená vejce – 4 kusy

– syrová vejce – 3 kusy

– kapary – podle chuti

– olivový olej – 300 ml

– červený kaviár – podle chuti

– čerstvé špenátové listy – podle chuti

– rozmarýn – podle chuti

– tymián – podle chuti

– sůl

– hořčice polévková lžíce

– vinný ocet – lžička

– mletý černý pepř.

1. Tetřeví maso marinujte v olivovém oleji se solí, tymiánem, rozmarýnem a černým pepřem.

2. Maso zabalte do pergamenu a pečte 4 hodiny při teplotě 140 °C.

3. Vařená vejce, okurky (nakládané i čerstvé), vařený jazyk nakrájejte na malé kostičky.

4. Na omáčku smícháme hořčici, ocet, 3 žloutky, sůl a pepř a postupně přiléváme olivový olej. Přidejte kapary.

5. Uvařené maso z tetřeva nechte vychladnout a nakrájejte ho na kostičky.

6. Všechny ingredience smícháme a omáčku jimi přelijeme.

7. Doplňte vařenými račími koktejly a červeným kaviárem.

Skutečný recept Olivier – video z vaření

Video Onliner Belarus

Dieta Olivier recept

V posledních několika letech se téma zdravého životního stylu a správné výživy stalo v našem okolí velmi populární. Proto jsme pro vás připravili recept na Olivier, který vaší postavě neuškodí.

Složení: Olivier, Olivier, Olivier, Olivier, Olivier, Olivier:

– kuřecí řízek – 2 kusy

– čerstvá okurka – 1 velká nebo 2 menší

– okurky – 2 malé okurky

– mražený hrášek – 300 g

– mrkev – jedna velká

– vejce – 4 kusy

– nízkotučná zakysaná smetana nebo jogurt

– Francouzská hořčice

– sůl.

Přečtěte si takéSvato se blíží: odborníci spočítali, kolik bude stát Ukrajince novoroční stůl

1. Uvařte kuřecí řízky, mrkev a vejce.

2. Mražený hrášek vařte několik minut v osolené vroucí vodě.

3. Vejce (2 celá a 2 bílky), filé, mrkev a okurky nakrájejte na kostičky.

4. Smíchejte zakysanou smetanu nebo jogurt s ¼ hořčice.

5. Smíchejte nakrájené ingredience s hráškem, solí a dresinkem.

Recept na dietní Olivier s kuřecím masem – video z vaření

Cvičební video

Vegetarián Olivier

V posledních letech se stále častěji setkáváme s lidmi, kteří odmítají jíst maso. Pro takové lidi je vhodný recept Olivier s krevetami.

– avokádo – 1 kus

– čerstvá okurka – 2 kusy

– krevety (vařené nebo konzervované) – 200 g

– vejce – 4 kusy

– pomeranč – 1 kus

– mrkev – 1 kus

– konzervovaný hrášek – 200 g

– majonéza.

1. Uvařte vejce a mrkev.

2. Nakrájejte okurky, avokádo, mrkev a vejce na kostičky.

3. Krevety nakrájejte nadrobno.

4. Přidáme hrášek, osolíme a zalijeme majonézou.

5. Salát doplňte oloupanou pomerančovou dužinou.

Vegetarián Olivier – video o vaření

CTVBY Video

Veganský recept Olivier

Na rozdíl od vegetariánů, kteří nejedí maso, se vegani zcela vzdávají živočišných produktů, včetně mléčných výrobků a vajec. I pro ně však existuje speciální recept Olivier.

Složení: 1:

– brambory – 4-5 kusů

– mrkev – 1 velká

– houby – 500 g

– konzervovaný hrášek – 1 plechovka

– nakládané nebo nakládané okurky – 4-5 kusů

– tofu – 200 g

– mouka – 1 šálek

– šťáva z poloviny citronu

– rostlinný olej – 150 g

– hořčice – 1 polévková lžíce

– cukr – 2 polévkové lžíce

– sůl

– voda – 3 šálky

1. Uvařte brambory a mrkev. Houby uvařte nebo osmažte, předtím je nakrájejte nadrobno.

2 Nakrájejte okurky, tofu a uvařenou zeleninu na malé kostičky.

3. Pro přípravu libové majonézy smíchejte vodu s moukou, abyste se vyhnuli hrudkám. Poté směs přiveďte k varu, aby zhoustla.

4 – Odděleně smíchejte rostlinný olej, hořčici, citronovou šťávu, sůl a cukr. Dobře promíchejte mixérem.

5. Aniž byste přestali šlehat, pomalu přisypávejte moučnou směs.

6. Všechny ingredience smíchejte a přelijte libovou majonézou.

Veganský recept Olivier – video z vaření

Video Vladimír Malich

Dříve shromáždil recepty na nejlepší tradiční novoroční saláty.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lenochod v kuchyni

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: