Prozradíme vám, co si můžete zabalit do pita chleba pro rychlé jídlo a jak připravit zdravou náplň do pita chleba.
Nádivka s brynzou a bylinkami – zamilujete si ji / depositphotos.com
Konečně je za oknem dlouho očekávané léto a pěkné počasí tak i láká k výletu do přírody, navzdory všem útrapám války. Velké oblibě se nyní těší jednoduchá a chutná svačinka, kterou lze připravit jak na rychlo, tak použít neobvyklé náplně do pity.
Tři náplně do lavaše – lahodné na olíznutí prstu
Pita náplň s masem a korejskou mrkví
Příprava probíhá ve třech jednoduchých krocích:
- Kuřecí řízek nebo jiné maso nakrájejte na tenké kousky a osmažte na pánvi na rostlinném oleji. Maso osolíme a opepříme, podle chuti přidáme další koření.
- Smíchejte majonézu a zakysanou smetanu v poměru 1:1, přidejte nasekaný česnek.
- Maso položíme na pitu, přidáme korejskou mrkev, zalijeme omáčkou a zabalíme.
Pokud není čas na pečení syrového masa, můžete do nádivky použít hotový výrobek – například uzené kuře nebo bůček.
Nádivka na lavaš z krabích tyčinek a pekingského zelí
Neobvyklé náplně do pity se vyznačují různými ingrediencemi, které se chuťově dobře doplňují, např:
- Nastrouhejte na hrubém struhadle 200 g krabích tyčinek, 2 vařená vejce, 2 tavené sýry. Aby se vám tavený sýr lépe strouhal, můžete ho předem vložit do mrazáku a nechat 10-15 minut z každé strany zmrazit.
- Smícháme s majonézou, přidáme nadrobno nakrájený česnek, rozetřeme na těsto.
- Posypeme petrželkou, koprem, listy salátu a na tenké plátky nakrájeným pekingským zelím.
- Roládu pečlivě zabalte a dejte ji na 30-40 minut do lednice.
Pokud je k dispozici a je to žádoucí, do této nádivky se skvěle hodí konzervovaná kukuřice.
Za pozornost stojí také zdravý recept na grilovanou pita nádivku.s brynzou a bylinkami, bez majonézy.
Posypte lavaš strouhaným sýrem a bylinkami koprem, petrželkou, bazalkou – všemi dohromady nebo jednou z nich, a pečte na grilu 5-7 minut z každé strany. Brynzu můžete nahradit neslazeným tvarohem a do náplně přidat na kostičky nakrájená rajčata, sladkou papriku a trochu cibule.
Co můžete zabalit do pita chleba pro rychlé jídlo – cokoli, co máte v lednici.
Šikovné hospodyňky balí do pita chleba vše, co je po ruce, například maso lze nahradit vařenou nebo uzenou klobásou, smaženými párky, nakrájenými zbytky kebabu. Do nádivky můžeme dát také čerstvou zeleninu, konzervované nebo smažené houby, brambory a potřít je libovolnými omáčkami podle chuti.
Již dříve vám prozradil, jak snadno a rychle připravit lahodnou omáčku k šawarmě, která se bude hodit k jakémukoli jinému občerstvení.