Tento recept jistě potěší hospodyňky, které si váží svého času v kuchyni.
Domácí knedlíky budou s těstem choux chutnější / depositphotos.com
Každý z nás vnímá polotovary jinak, ale být lhostejný k domácím knedlíkům – skutečný zločin. Nad náplní každá hospodyňka vykouzlí speciální koření a kombinaci různých druhů masa, ale s těstem jsou často problémy.
Dříve jsme si řekli, jak připravit těsto choux na eclairs a profiteroles, a dnes zjistíme, jaké těsto na knedlíky je nejlepší.
Existuje několik zcela odlišných receptů na těsto na knedlíky. Některé hospodyňky hnětou těsto se studenou vodou a některé mají rády těsto choux na knedlíky. My se dnes podíváme na ideální recept na to druhé.
Těsto choux na knedlíky – recept krok za krokem
Těsto na knedlíky ve třech krocích / foto depositphotos.com
Těsto na knedlíky na vařící vodě připravíte snadněji, než si představujete. Hlavní výhodou těsta choux je pružnost a pevnost. Při vaření knedlíků z takového těsta náplň nevypadne a okraje budou bezpečně slepené. Pokud tedy plánujete vařit domácí knedlíky – zapište si, jak připravit chutné těsto na knedlíky.
- mouku – 500 g;
- vroucí voda – 250 ml;
- slunečnicový olej – 4 polévkové lžíce;
- sůl – ½ lžičky;
- cukr – špetka.
Příprava vám zabere minimum času. Všechny procesy zvládne i nezkušená hostitelka:
- převařte vodu;
- smíchejte mouku, sůl a cukr, pak do této směsi přidejte máslo;
- do moučné směsi postupně přilévejte vroucí vodu a intenzivně míchejte.
Pokračujte v hnětení těsta rukama nebo použijte kuchyňský robot. Voila – vaše dokonalé těsto choux na knedlíky a pirohy je hotové.