Pouhé tři kroky: dokonalé těsto na knedlíky, které se vždy povede

Tento recept jistě potěší hospodyňky, které si váží svého času v kuchyni.

Domácí knedlíky budou s těstem choux chutnější / depositphotos.com

Každý z nás vnímá polotovary jinak, ale být lhostejný k domácím knedlíkům – skutečný zločin. Nad náplní každá hospodyňka vykouzlí speciální koření a kombinaci různých druhů masa, ale s těstem jsou často problémy.

Dříve jsme si řekli, jak připravit těsto choux na eclairs a profiteroles, a dnes zjistíme, jaké těsto na knedlíky je nejlepší.

Existuje několik zcela odlišných receptů na těsto na knedlíky. Některé hospodyňky hnětou těsto se studenou vodou a některé mají rády těsto choux na knedlíky. My se dnes podíváme na ideální recept na to druhé.

Těsto choux na knedlíky – recept krok za krokem

Těsto na knedlíky ve třech krocích / foto depositphotos.comTěsto na knedlíky ve třech krocích / foto depositphotos.com

Těsto na knedlíky na vařící vodě připravíte snadněji, než si představujete. Hlavní výhodou těsta choux je pružnost a pevnost. Při vaření knedlíků z takového těsta náplň nevypadne a okraje budou bezpečně slepené. Pokud tedy plánujete vařit domácí knedlíky – zapište si, jak připravit chutné těsto na knedlíky.

  • mouku – 500 g;
  • vroucí voda – 250 ml;
  • slunečnicový olej – 4 polévkové lžíce;
  • sůl – ½ lžičky;
  • cukr – špetka.

Příprava vám zabere minimum času. Všechny procesy zvládne i nezkušená hostitelka:

  • převařte vodu;
  • smíchejte mouku, sůl a cukr, pak do této směsi přidejte máslo;
  • do moučné směsi postupně přilévejte vroucí vodu a intenzivně míchejte.

Pokračujte v hnětení těsta rukama nebo použijte kuchyňský robot. Voila – vaše dokonalé těsto choux na knedlíky a pirohy je hotové.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lenochod v kuchyni

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: