Ochucené aromatickým kořením je neuvěřitelně chutné!
Lahodný podbřišek v troubě – recept / foto depositphotos.com
Podcherevina je špek s vrstvami masa spolu s kůží odříznutou ze spodní části vepřového jatečně upraveného těla. Nejčastěji je výborná pečená v troubě, stejně jako se z ní vaří i ochucené závitky s kořením.
Domácí pečený podkozek je výbornou alternativou k uzeninám a uzenému masu z obchodu. Tato pochoutka vypadá krásně na talíři s masovými nářezy spolu se slaninou, šunkou a dalšími pochoutkami.
Játra pečená v rukávech v troubě
- Svíčková (maso) – 1,5 kg
- Sůl – 2 polévkové lžíce. litry.
- Mletý černý pepř – 2 polévkové lžíce.
- Mletý červený pepř – 1 polévková lžíce.
- Česnek – 10 stroužků
- Vavřínový list – 10 kusů.
- Kuličky pepře – 10 ks.
- Sladká paprika – 8 ks.
Podjátra dobře omyjte. Ze všech stran je posypeme směsí soli a pepře.
Přečtěte si takéSvětlý řecký salát: jak připravit lákavý pokrm na slavnostní stůlV dlani bobkové listy. Posypte je sádlem a přidejte zrnka pepře. Sádlo vložte do nádoby s těsným víkem a dejte ho přes noc do lednice.
Když ho ráno vyndáte, udělejte na vnitřní straně zářezy, aby se maso během pečení nasáklo.
Česnek prolisujte lisem a dobře jím potřete sádlo, přičemž nezapomeňte potřít zářezy. Svíčkovou stočte do pevného závitku a omotejte silným provázkem.
Roládu vložte do pečicího rukávu. Pošlete do trouby předehřáté na 150 °C na 3 hodiny. Hodinu před dopečením rukáv na několika místech nahoře propíchněte, aby rukáv zhnědl.
Pečená perlička se dvěma marinádami
- Jehněčí – 2 ks
Pro marinádu č. 1
- Hořčice – 1-1,5 lžíce. l.
- Česnek – 6 stroužků
- Koriandr – 1 lžička.
- Adžika – 1-1,5 polévkové lžíce. l.
- Pepř (drcený) – 0,5 lžičky.
- Sůl – podle chuti
Marináda č. 2
- Dijonská hořčice – 1 polévková lžíce.
- Mletá sladká paprika – 1 polévková lžíce.
- Česnek – 6 stroužků
- Sůl – podle chuti
- Rozmarýn – 0,5 lžičky.
Spodní část krůty by měla být dobře omytá. Kůži můžete podle potřeby odstranit nebo ji ponechat, pokud je měkká.
Příprava marinády č. 1. Česnek rozdrťte lisem a koriandr a černý pepř v hmoždíři. Promíchejte. Podle chuti přidejte sůl.
Podjátra dobře potřete tímto kořením. Zatím odložte stranou.
Jak uvařit podbřišek v troubě / foto profter.ru
Příprava marinády č. 2. Česnek nasekáme, všechny ingredience smícháme.
Touto marinádou dobře potřete druhý kus svíčkové.
Oba kousky stočte do ruličky, svažte provázkem a dejte přes noc do lednice.
Obě rolky položíme na plech. Můžete je péct na pergamenu nebo ve fólii (tele zabalte nebo přikryjte fólií).
Pošlete do trouby a pečte 30 minut při 200 °C, poté dalších 30 minut při 180 °C. Deset až patnáct minut před dokončením můžete alobal otevřít a opéct sádlo.
Pečené sádlo v medovo-sojové omáčce
- Vepřová panenka – přibližně 1 kg
- Sůl – podle chuti
- Směs paprik – 1 polévková lžíce bez sklíčka
- Provensálské bylinky – 1 lžička.
- Med – 1 plná polévková lžíce.
- Sójová omáčka – 3 polévkové lžíce.
- Hořčice – 1 polévková lžíce.
- Česnek – 10 stroužků
- Brambory a mrkev – na ozdobu
Na medovou omáčku smíchejte v samostatné misce med, sójovou omáčku a hořčici.
Přečtěte si takéSvařené víno na Silvestra 2022: 4 úžasné recepty na dovolenouDochutíme solí a směsí paprik. Na několika místech udělej zářezy a propíchej ji oloupaným česnekem.
Celý kus potřete připravenou omáčkou a nalijte ji i do zářezů s česnekem. Posypeme provazem z bylinek. Svíčkovou nechte několik hodin marinovat.
Svíčkovou se zeleninou vložte do pečicího sáčku, pevně zavažte a vložte na hodinu do trouby při 180 ºC.
Sáček podélně rozřízněte a upečené sub-kuře vyložte na mísu. Je vynikající teplé i studené. Pokud tedy zbyde nějaké sub-kuře, můžete ho poslat do lednice a podávat druhý den, nakrájené na tenké plátky.