Šťavnaté sádlo v troubě: jak připravit chutné pečené sádlo s vrstvami masa

Ochucené aromatickým kořením je neuvěřitelně chutné!

Lahodný podbřišek v troubě – recept / foto depositphotos.com

Podcherevina je špek s vrstvami masa spolu s kůží odříznutou ze spodní části vepřového jatečně upraveného těla. Nejčastěji je výborná pečená v troubě, stejně jako se z ní vaří i ochucené závitky s kořením.

Domácí pečený podkozek je výbornou alternativou k uzeninám a uzenému masu z obchodu. Tato pochoutka vypadá krásně na talíři s masovými nářezy spolu se slaninou, šunkou a dalšími pochoutkami.

Játra pečená v rukávech v troubě

  • Svíčková (maso) – 1,5 kg
  • Sůl – 2 polévkové lžíce. litry.
  • Mletý černý pepř – 2 polévkové lžíce.
  • Mletý červený pepř – 1 polévková lžíce.
  • Česnek – 10 stroužků
  • Vavřínový list – 10 kusů.
  • Kuličky pepře – 10 ks.
  • Sladká paprika – 8 ks.

Podjátra dobře omyjte. Ze všech stran je posypeme směsí soli a pepře.

Přečtěte si takéSvětlý řecký salát: jak připravit lákavý pokrm na slavnostní stůlV dlani bobkové listy. Posypte je sádlem a přidejte zrnka pepře. Sádlo vložte do nádoby s těsným víkem a dejte ho přes noc do lednice.

Když ho ráno vyndáte, udělejte na vnitřní straně zářezy, aby se maso během pečení nasáklo.

Česnek prolisujte lisem a dobře jím potřete sádlo, přičemž nezapomeňte potřít zářezy. Svíčkovou stočte do pevného závitku a omotejte silným provázkem.

Roládu vložte do pečicího rukávu. Pošlete do trouby předehřáté na 150 °C na 3 hodiny. Hodinu před dopečením rukáv na několika místech nahoře propíchněte, aby rukáv zhnědl.

Pečená perlička se dvěma marinádami

  • Jehněčí – 2 ks

Pro marinádu č. 1

  • Hořčice – 1-1,5 lžíce. l.
  • Česnek – 6 stroužků
  • Koriandr – 1 lžička.
  • Adžika – 1-1,5 polévkové lžíce. l.
  • Pepř (drcený) – 0,5 lžičky.
  • Sůl – podle chuti

Marináda č. 2

  • Dijonská hořčice – 1 polévková lžíce.
  • Mletá sladká paprika – 1 polévková lžíce.
  • Česnek – 6 stroužků
  • Sůl – podle chuti
  • Rozmarýn – 0,5 lžičky.

Spodní část krůty by měla být dobře omytá. Kůži můžete podle potřeby odstranit nebo ji ponechat, pokud je měkká.

Příprava marinády č. 1. Česnek rozdrťte lisem a koriandr a černý pepř v hmoždíři. Promíchejte. Podle chuti přidejte sůl.

Podjátra dobře potřete tímto kořením. Zatím odložte stranou.

Jak připravit podbřišek v troubě / foto profter.ru

Jak uvařit podbřišek v troubě / foto profter.ru

Příprava marinády č. 2. Česnek nasekáme, všechny ingredience smícháme.

Touto marinádou dobře potřete druhý kus svíčkové.

Oba kousky stočte do ruličky, svažte provázkem a dejte přes noc do lednice.

Obě rolky položíme na plech. Můžete je péct na pergamenu nebo ve fólii (tele zabalte nebo přikryjte fólií).

Pošlete do trouby a pečte 30 minut při 200 °C, poté dalších 30 minut při 180 °C. Deset až patnáct minut před dokončením můžete alobal otevřít a opéct sádlo.

Pečené sádlo v medovo-sojové omáčce

  • Vepřová panenka – přibližně 1 kg
  • Sůl – podle chuti
  • Směs paprik – 1 polévková lžíce bez sklíčka
  • Provensálské bylinky – 1 lžička.
  • Med – 1 plná polévková lžíce.
  • Sójová omáčka – 3 polévkové lžíce.
  • Hořčice – 1 polévková lžíce.
  • Česnek – 10 stroužků
  • Brambory a mrkev – na ozdobu

Na medovou omáčku smíchejte v samostatné misce med, sójovou omáčku a hořčici.

Přečtěte si takéSvařené víno na Silvestra 2022: 4 úžasné recepty na dovolenouDochutíme solí a směsí paprik. Na několika místech udělej zářezy a propíchej ji oloupaným česnekem.

Celý kus potřete připravenou omáčkou a nalijte ji i do zářezů s česnekem. Posypeme provazem z bylinek. Svíčkovou nechte několik hodin marinovat.

Svíčkovou se zeleninou vložte do pečicího sáčku, pevně zavažte a vložte na hodinu do trouby při 180 ºC.

Sáček podélně rozřízněte a upečené sub-kuře vyložte na mísu. Je vynikající teplé i studené. Pokud tedy zbyde nějaké sub-kuře, můžete ho poslat do lednice a podávat druhý den, nakrájené na tenké plátky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lenochod v kuchyni

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: