Jemný krém dotvoří chuť každého dezertu.
Lahodný krém bude vynikající impregnací pro svěží piškotový dort. Pudink, máslo, smetana nebo jakýkoli jiný – můžete si vybrat, co se vám líbí.
Máslový krém s kondenzovaným mlékem
- Máslo – 200 g
- Kondenzované mléko – 8 polévkových lžic.
Máslo vyndejte z lednice asi půl hodiny před vařením, aby změklo.
Přečtěte si takéDokonale nadýchané sušenky: jak připravit lahodné pečivodokud nevznikne nadýchaná, pružná hmota bílé barvy (asi 3-4 minuty).
Poté, aniž byste přestali šlehat, vlijte kondenzované mléko po malých dávkách do másla.
Krém šlehejte 10-15 minut, dokud nevznikne bujná, homogenní hmota. Pokud je kondenzované mléko pocukrované, je třeba ho převařit a zchladit na pokojovou teplotu.
Bílkový máslový krém na piškotový dort
- Vaječné bílky – 3 ks.
- Cukr – 240 g
- Voda – 60 ml
- Kyselina citronová – 1 g
- Máslo – 200 g
- Potravinářské barvivo (nepovinné) – 1 g
Nejprve je třeba vyndat máslo z lednice, aby se zahřálo na pokojovou teplotu.
Do naběračky nasypeme cukr a přidáme trochu vody. Postavte ji na oheň a přiveďte k varu.
Recept na chutný krém na piškoty / foto depositphotos.com
Odděleně vyšlehejte bílky. Začněte je šlehat na plný výkon mixéru.
Když se sirup na ohni vaří, přidejte do něj špetku kyseliny citronové. Sirup vařte, dokud nedosáhne teploty 120 °C.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Pokračujte ve šlehání a poté tenkým pramínkem přidejte cukrový sirup. Pokračujte ve šlehání několik minut, aby krém vychladl.
Poté za stálého šlehání přidávejte po velmi malých dávkách měkké máslo. Krém šlehejte dalších několik minut.
V této fázi můžete krému v případě potřeby dodat libovolnou barvu přidáním potravinářského barviva a použít ho na ozdobení jakéhokoli dortu.
Krém na piškotový dort se sýrem mascarpone
- Mascarpone – 250 g
- Máslo – 80 g
- Moučkový cukr – 50 g
- Vanilkový cukr – 1 lžička.
Moučkový cukr nasypte do mísy. Přidejte vanilkový cukr a měkké máslo.
Smíchejte moučkový cukr a máslo mixérem při nízkých otáčkách. Poté máslo šlehejte při maximální rychlosti, dokud nebude nadýchané, asi 1 až 2 minuty.
Přidejte studený sýr mascarpone a krém opět promíchejte na minimální rychlost. Poté šlehejte při maximální rychlosti asi 3 minuty. Krém je hotový.
Čokoládový sušenkový krém
Černá čokoláda – 200 g
Máslo – 80 g
Zakysaná smetana – 200 g
Sůl – 1/4 lžičky.
Moučkový cukr (nepovinné) – 1-1,5 polévkové lžíce.
Máslo rozpustíme ve vodní lázni. To provedeme tak, že do hrnce nalijeme vodu, na ni položíme hrnec s čokoládou a máslem tak, aby se dno hrnce nedotýkalo vody. Hrnec postavte na oheň.
Nejlepší krém na piškoty – jak na přípravu / foto goodfon.com
Zakysanou smetanu nalijeme do hluboké mísy. Přidáme sůl a moučkový cukr podle chuti (cukr nemusíme přidávat vůbec).
Do zakysané smetany přidejte směs čokolády a másla a šlehejte mixérem na nejnižší rychlost do hladka.
Nakonec krém promíchejte silikonovou stěrkou nebo lžící, protože na dně mohou zůstat zbytky moučkového cukru nebo zakysané smetany.
Čokoládový krém vyjde hustý a lesklý, hodí se nejen k potírání dortových korpusů, ale také k výrobě ozdob pomocí cukrářského sáčku a trysek.
Krém na piškotový dort
- Mléko – 1,5 lžíce.
- Cukr – 0,5 lžíce.
- Mouka – 1/4 polévkové lžíce.
- Sůl – 1 špetka
- Vaječný žloutek – 4 ks.
- Vanilkový extrakt – 1 lžička.
Mouku, cukr krystal a sůl dejte do mísy a promíchejte. Přidejte žloutky. Metličkou míchejte, dokud se nedrobí.
Přečtěte si takéLahodný dort „Milk Girl“: jak připravit delikátní dezertMléko zahřejte v samostatném hrnci (nepřivádějte ho k varu, ale jen dokud se na stěnách nevytvoří malé bublinky).
Do směsi mouky a vajec nalijte trochu horkého mléka a metličkou intenzivně promíchejte. Mléko přilévejte tenkým proudem a neustále míchejte metličkou.
Hrnec postavte na oheň a vařte krém, dokud nezhoustne. Do kastrůlku vlijte vanilku a metličkou promíchejte.
Smetanu přeceďte přes jemné sítko, aby nezůstaly žádné sraženiny. Přikryjte krém potravinářskou fólií a přitiskněte ji k povrchu krému, nechte vychladnout a poté jej pošlete do lednice. Hotový krém použijte až vychlazený.