Nejlepší piškotový krém: různé recepty na namáčení a zdobení dortů

Jemný krém dotvoří chuť každého dezertu.

Lahodný krém bude vynikající impregnací pro svěží piškotový dort. Pudink, máslo, smetana nebo jakýkoli jiný – můžete si vybrat, co se vám líbí.

Máslový krém s kondenzovaným mlékem

  • Máslo – 200 g
  • Kondenzované mléko – 8 polévkových lžic.

Máslo vyndejte z lednice asi půl hodiny před vařením, aby změklo.

Přečtěte si takéDokonale nadýchané sušenky: jak připravit lahodné pečivodokud nevznikne nadýchaná, pružná hmota bílé barvy (asi 3-4 minuty).

Poté, aniž byste přestali šlehat, vlijte kondenzované mléko po malých dávkách do másla.

Krém šlehejte 10-15 minut, dokud nevznikne bujná, homogenní hmota. Pokud je kondenzované mléko pocukrované, je třeba ho převařit a zchladit na pokojovou teplotu.

Bílkový máslový krém na piškotový dort

  • Vaječné bílky – 3 ks.
  • Cukr – 240 g
  • Voda – 60 ml
  • Kyselina citronová – 1 g
  • Máslo – 200 g
  • Potravinářské barvivo (nepovinné) – 1 g

Nejprve je třeba vyndat máslo z lednice, aby se zahřálo na pokojovou teplotu.

Do naběračky nasypeme cukr a přidáme trochu vody. Postavte ji na oheň a přiveďte k varu.

Recept na chutný krém na piškoty / foto depositphotos.com

Odděleně vyšlehejte bílky. Začněte je šlehat na plný výkon mixéru.

Když se sirup na ohni vaří, přidejte do něj špetku kyseliny citronové. Sirup vařte, dokud nedosáhne teploty 120 °C.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Pokračujte ve šlehání a poté tenkým pramínkem přidejte cukrový sirup. Pokračujte ve šlehání několik minut, aby krém vychladl.

Poté za stálého šlehání přidávejte po velmi malých dávkách měkké máslo. Krém šlehejte dalších několik minut.

V této fázi můžete krému v případě potřeby dodat libovolnou barvu přidáním potravinářského barviva a použít ho na ozdobení jakéhokoli dortu.

Krém na piškotový dort se sýrem mascarpone

  • Mascarpone – 250 g
  • Máslo – 80 g
  • Moučkový cukr – 50 g
  • Vanilkový cukr – 1 lžička.

Moučkový cukr nasypte do mísy. Přidejte vanilkový cukr a měkké máslo.

Smíchejte moučkový cukr a máslo mixérem při nízkých otáčkách. Poté máslo šlehejte při maximální rychlosti, dokud nebude nadýchané, asi 1 až 2 minuty.

Přidejte studený sýr mascarpone a krém opět promíchejte na minimální rychlost. Poté šlehejte při maximální rychlosti asi 3 minuty. Krém je hotový.

Čokoládový sušenkový krém

Černá čokoláda – 200 g

Máslo – 80 g

Zakysaná smetana – 200 g

Sůl – 1/4 lžičky.

Moučkový cukr (nepovinné) – 1-1,5 polévkové lžíce.

Máslo rozpustíme ve vodní lázni. To provedeme tak, že do hrnce nalijeme vodu, na ni položíme hrnec s čokoládou a máslem tak, aby se dno hrnce nedotýkalo vody. Hrnec postavte na oheň.

Nejlepší krém na sušenky - jak na přípravu / foto goodfon.com

Nejlepší krém na piškoty – jak na přípravu / foto goodfon.com

Zakysanou smetanu nalijeme do hluboké mísy. Přidáme sůl a moučkový cukr podle chuti (cukr nemusíme přidávat vůbec).

Do zakysané smetany přidejte směs čokolády a másla a šlehejte mixérem na nejnižší rychlost do hladka.

Nakonec krém promíchejte silikonovou stěrkou nebo lžící, protože na dně mohou zůstat zbytky moučkového cukru nebo zakysané smetany.

Čokoládový krém vyjde hustý a lesklý, hodí se nejen k potírání dortových korpusů, ale také k výrobě ozdob pomocí cukrářského sáčku a trysek.

Krém na piškotový dort

  • Mléko – 1,5 lžíce.
  • Cukr – 0,5 lžíce.
  • Mouka – 1/4 polévkové lžíce.
  • Sůl – 1 špetka
  • Vaječný žloutek – 4 ks.
  • Vanilkový extrakt – 1 lžička.

Mouku, cukr krystal a sůl dejte do mísy a promíchejte. Přidejte žloutky. Metličkou míchejte, dokud se nedrobí.

Přečtěte si takéLahodný dort „Milk Girl“: jak připravit delikátní dezertMléko zahřejte v samostatném hrnci (nepřivádějte ho k varu, ale jen dokud se na stěnách nevytvoří malé bublinky).

Do směsi mouky a vajec nalijte trochu horkého mléka a metličkou intenzivně promíchejte. Mléko přilévejte tenkým proudem a neustále míchejte metličkou.

Hrnec postavte na oheň a vařte krém, dokud nezhoustne. Do kastrůlku vlijte vanilku a metličkou promíchejte.

Smetanu přeceďte přes jemné sítko, aby nezůstaly žádné sraženiny. Přikryjte krém potravinářskou fólií a přitiskněte ji k povrchu krému, nechte vychladnout a poté jej pošlete do lednice. Hotový krém použijte až vychlazený.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lenochod v kuchyni

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: