Takové belyashi jste ještě nikdy neochutnali: tajemství dokonalého těsta

Prozradíme vám, jak připravit beljaši tak, aby si vaši blízcí řekli o další.

Úžasné beljaši s masem – recept na droždí / depositphotos.com

Beljaši je pokrm tatarské nebo kavkazské kuchyně, který často vyvolává pochybné asociace s nádražní kuchyní. Ve skutečnosti je běljaš velmi chutný, pokud znáte tradiční recept. vám prozradí, jak se dělá kynuté těsto na beljaši, z něhož určitě připravíte skvělý pokrm.

Dříve jsme si povídali o tom, jak uvařit samsu.

Lahodné beleši s masem

Složení:

Na těsto:

  • 3 hrnky pšeničné mouky;
  • 7 gramů sušeného droždí;
  • 1 polévková lžíce cukru;
  • 1 lžička soli;
  • 300 ml vody;
  • 50 ml rostlinného oleje.

Na nádivku:

  • 300 gramů mletého vepřového a hovězího masa;
  • 1 cibule;
  • půl šálku studené vody;
  • sůl, pepř.

V míse smíchejte droždí, cukr, teplou vodu a sůl. Promícháme, přidáme 5 lžic prosáté pšeničné mouky, mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 15-20 minut kynout. Když se těsto zvětší a na jeho povrchu se objeví bublinky, přidáme 50 ml rostlinného oleje a zbytek mouky.

Promíchejte, uhněťte těsto, poté vymažte čistou suchou nádobu a ruce olejem a vložte do ní kuličku těsta. Přikryjte potravinovou fólií a nechte 1 hodinu na teplém místě.

V této době nakrájejte cibuli v mixéru a vložte ji do hluboké mísy s mletým masem. Osolte, opepřete, přidejte studenou vodu a promíchejte. Vezměte těsto, rozdělte ho na několik kuliček. Z každé kuličky vytvarujeme placku a položíme ji na prkénko. Nechte 10-15 minut odležet. Do středu každé placky dáme 1 lžíci náplně a okraje těsta přimáčkneme. Chlebíčky přitiskněte dlaní, polotovar otočte švem dolů a položte na libovolný povrch potřený olejem.

Pro dokonalé belyashi (recept na pánvi) stačí vložit placky s masem na rozehřátou pánev hojně potřenou olejem a smažit je asi 5 minut z každé strany.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Lenochod v kuchyni

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: